Nem csak a PS-ek, de tulajdonosaik is rosszul lettek a Final Fantasy XVI-től

Nem csak a PS-ek, de tulajdonosaik is rosszul lettek a Final Fantasy XVI-től

A Final Fantasy nagyon jól sikerült a játékosok és a kritikusok szerint is, de igénybe veszi az embert és technikát egyaránt.

Tegnap előtt számoltunk be nektek arról, hogy ugyan nagyon jó rajtot vett a Square Enix PlayStation exkluzív címe, a Final Fantasy XVI, és elnyerte a kritikusok, valamint a játékosok elismerését is, azért nem lett tökéletes ez a program sem. Ugyanis annyira megterheli a Sony konzoljait, hogy azok túlmelegednek, ami nem játék, mert hosszútávon maradandó károsodást okozhat az eszközben. Azonban olyan beszámolók is érkeztek, hogy azért is többen szünetet tartottak, mert ők lettek rosszul.

Ugyanis a Final Fantasy 16 játékosai arról számoltak be, hogy a játék motion blur funkciója hányingert és általános rosszullétet okoz a játék során, ami egyes esetekben súlyosan korlátozza, hogy valaki meddig tud játszani. A Final Fantasy 16 alaptörténete nagyjából 10 óra vágóképet és több mint 20 óra játékidőt tartalmaz. A játékmenet fő mozgatórugója a harc, ami egyes játékosok számára durva, émelyítő élményt okoz, a már említett hatás miatt. Ez egy olyan grafikai effekt, amit gyakran használnak többek között a sebesség szimulálására, azonban sokan nem szeretik. Ezért a legtöbb programban kikapcsolható, ám ez a Square Enix alkotásában nem lehetséges.

Ezeket olvastad már?

A közösségi médiában és a legnagyobb közösségi fórumon is elterjedtek ezek a történetek, ahol a felhasználók hánytak vagy fejfájásra hivatkoztak a játék közben. Egyelőre nem tudni, hogy érkezik-e közeljövőben erre megoldás, legalább egy kikapcsoló formájában, de remélhetőleg a fejlesztők hamarosan jelentkeznek egy patchcsel és orvosolják a problémát. Már csak azért is lenne szükség erre, mert a játék egyébként jól sikerült, és kár lenne, ha egy ilyen buta problémán csúszna el a játékélmény.

MEGSZÁMOLNI SEM TUDJUK MÁR, HÁNYADIK RÉSSZEL JELENTKEZIK A FINAL FANTASY-SZÉRIA, DE AZ BIZTOS, HOGY A FFXVI MINDEN EDDIGINÉL NAGYOBBNAK ÉS ÜTŐSEBBNEK ÍGÉRKEZIK! HA ÉRDEKEL A FINAL FANTASY XVI, A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN MEGTALÁLOD.

Kövess Minket!



Gamer szótár