Annyira forró a hangulat a Final Fantasy XVI-ben, hogy menekülőre fogják a PlayStation 5-ök

Annyira forró a hangulat a Final Fantasy XVI-ben, hogy menekülőre fogják a PlayStation 5-ök

A probléma látszólag nem tömeges, de több példa is akadt, amikor játékosok furcsaságokat észleltek a játék futtatása közben.

Csütörtökön érkezett meg PlayStationre a Sqiare Enix játéka, a Final Fantasy XVI, ami azonnal kapott egy hihetetlenül menő reklámot, és rengeteg dicséretet a rajongók és a kritikusok oldaláról egyaránt. Azonban most felbukkantak problémás esetek, ugyanis a közösségi médiában játékosok arról számoltak be, hogy miközben a programot futtatták, a konzoljuk túlmelegedett és kikapcsolt.

Többen azt észlelték, hogy az intenzívebb harcok során felforrósodik a konzoljuk. Elméletben ennek nem szabadna megtörténni, de a beszámolók tanúságai szerint igenis előfordulhat. Nem tömeges hiba, azonban ha te is érzékeled, akkor mindenképpen fontos vele foglalkozni, mert akár hosszú távon is károsíthatja a konzolt. Emellett persze a játék is rosszul teljesít, így az élmény sem teljes, de első sorban azért előbbi miatt kell lépéseket tenni. Ennek ellenére a Square Enixnek villámgyorsan lépnie kell az ügyben, mert többen arra panaszkodtak, hogy több éve megvan a készülékük, karban is tartják és más programok esetében nem fordult elő ez a gond.

Általában, ha a PS5 túlmelegedett, a képernyődön egy hibaüzenet jelenik meg, amely a következőt írja: „A PS5 túl meleg. Kapcsolja ki a PS5-öt, és várja meg, amíg a hőmérséklet csökken.” Azonban lehetséges, hogy a PS5 túlmelegedését már azelőtt észrevedd, mielőtt eljutna ebbe a fázisba, és a cél alapvetően is a megelőzés lenne. Az első fontos jele annak, hogy a PS5 túlmelegszik, hogy a konzol ventilátora sokkal hangosabb lesz a szokásosnál. Emellett azt is észre lehet venni, hogy a Final Fantasy 16 látványvilága vagy teljesítménye is romlik, például több problémát tapasztalhatsz a képkocka sebességgel. Végső soron még az is előfordulhat, hogy a játék egyszerűen összeomlik. Amennyiben az előbb felsorolt jelek megjelennek, érdemes lehet az alábbi lépéseket követni:

  • Mentsd el a Final Fantasy 16-ot, és kapcsold ki a PS5 konzolodat néhány órára, hogy hagyd lehűlni
  • Biztosítsd, hogy a PS5-öt úgy helyezd el, hogy jó szellőzést kapjon
  • Ellenőrizd, hogy a PS5 szellőzőnyílásait nem tömíti-e el a por – ha igen, akkor tisztítsd meg őket
  • Ellenőrizd, hogy a PS5 hideg vagy meleg levegőt bocsát-e ki – ha hideg levegőt bocsát ki, akkor a hűtőrendszerrel lehet probléma
  • Ellenőrizd, hogy a PS5 ventillátora megfelelően forog-e – ha nem érdemes lehet szakemberrel megnézetni és ez akkor is igaz, ha a fenti megoldások nem válnak be és a készülék továbbra is folyamatosan túlmelegszik

Ez általánosságban is igaz és a PlayStation Blog is azt ajánlja, hogy a konzol legalább 15 centire legyen a faltól, és ne legyen szűk helyen. Azt is el kell kerülni, hogy a PS5-öt ruhával vagy más anyaggal takard le, vagy olyan hosszú szálú szőnyegen tartsd, ami akadályozhatja a légáramlást. Emellett érdemes időről időre kiporszívózni belőle a port.

MEGSZÁMOLNI SEM TUDJUK MÁR, HÁNYADIK RÉSSZEL JELENTKEZIK A FINAL FANTASY-SZÉRIA, DE AZ BIZTOS, HOGY A FFXVI MINDEN EDDIGINÉL NAGYOBBNAK ÉS ÜTŐSEBBNEK ÍGÉRKEZIK! HA ÉRDEKEL A FINAL FANTASY XVI, A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN MEGTALÁLOD.

Kövess Minket!



Gamer szótár