Ennél menőbben nem is reklámozhatnák a Final Fantasy 16-ot

Ennél menőbben nem is reklámozhatnák a Final Fantasy 16-ot

Először fordul elő a történelemben, hogy egy videójáték is megjelenik a mesés helyen.

Már a Diablo IV kapcsán is láttunk tökéletes reklámot, amelyet egyébként egy szerencsétlen véletlen hozott össze, de most nem kellett semmilyen természeti katasztrófa ahhoz, hogy a holnap (június 22-én) PlayStation 5-ön megjelenő Final Fantasy XVI fantasztikus promóciót kapjon. A londoni Tower ugyanis egy hónapig otthont ad az Invictus másolatának, ami a Final Fantasy 16 főszereplőjének, Clive Rosfieldnek a kardja. A nagyközönség számára nyitott kiállításon a fegyvert a brit királyi családok által egykor viselt páncélok mellett állítják ki.

„Izgalmas látni, hogy a kardkészítés történelmi művészeti formája továbbra is virágzik a videójátékok világában, és mi mással is ünnepelhetnénk ezt jobban, mint azzal, hogy a Final Fantasy 16 exkluzív kardját a Royal Armouries fegyver- és páncélgyűjteménye mellett mutatjuk be. Mindig keressük a módját annak, hogy új közönséget vonzzunk be a gyűjteményeinkbe a múzeum három helyszínén, így nagy örömmel üdvözöljük a franchise rajongóit és a játékosokat egyaránt a londoni Towerben található Royal Armouries-ban” – mondta Emma Mawdsley, a Tower Armouries vezetője.

A kardot Tod Todeschini kardműves készítette, és aki Londonban jár, az egészen július 19-ig megnézheti. A szakember egyébként úgy fogalmazott: „A Square Enix kihívott, hogy keltsem életre a Final Fantasy 16 kardját a digitális világból a való világba, ezért az első és legjelentősebb feladat az volt, hogy kitaláljam, hogyan lehet azt ténylegesen elkészíteni a valóságban. Már a kezdetektől fogva tudtam, hogy ez nem egy átlagos kard lesz, és minden szempontból kihívást jelent, de nagyon elégedett vagyok az eredménnyel  és büszke vagyok arra, hogy a rajongók számára is megtekinthető lesz a londoni Towerben található Royal Armouries gyűjtemény mellett.”

Az esemény azért is különleges, mert ez az első videójátékos replika, amely helyet kap a londoni Towerben. Mint a történelem rajongója, nagyon szeretem a Towert, így ennél jobban le sem nyűgözhetne ez a reklám, ami szerintem egy tökéletes marketingfogás és mindenki, aki élőben látja a kardot, kedvet kaphat a játékhoz.

MEGSZÁMOLNI SEM TUDJUK MÁR, HÁNYADIK RÉSSZEL JELENTKEZIK A FINAL FANTASY-SZÉRIA, DE AZ BIZTOS, HOGY A FFXVI MINDEN EDDIGINÉL NAGYOBBNAK ÉS ÜTŐSEBBNEK ÍGÉRKEZIK! HA ÉRDEKEL A FINAL FANTASY XVI, A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN MEGTALÁLOD.

Kövess Minket!



Gamer szótár