20 perc darálás! Újabb előzetesen a hamarosan megjelenő Final Fantasy XVI

20 perc darálás! Újabb előzetesen a hamarosan megjelenő Final Fantasy XVI

Már nem kell sokat várni a Square Enix játékára.

Új előzetest kapott a június 22-én megjelenő Final Fantasy XVI, amely kizárólag PlayStation 5-re érkezik. Nem is akármilyet, egy 18 perces játékmenet bemutatót tártak elénk, ahol Clive két dungeont is felfedez és természetesen elpusztít minden ellenséget, aki az útjába kerül.

Már áprilisban is kapott egy ütős előzetest, amikor egy egész State of Playt szentelt neki a Sony. Már akkor látszott, hogy ígéretes a program és még arra is van esélye, hogy az 1987-ben indult és 2022 márciusáig több mint 173 millió példányban eladott sorozat egyik legjobb címe legyen. Ennek ellenére nem mindenki van lenyűgözve tőle, van olyan ország, ahol betiltották, bár ez arra felé nem különösebben egyedi, olyan franchise-óriások nem elérhetőek ott, mint a God of War, a GTA vagy a The Last of Us.

Egyébként nem ez az egyetlen érkező Final Fantasy-cím, ugyanis a Final Fantasy VII Rebirth is fejlesztés alatt áll, a csütörtöki Summer Game Festen kapott is egy gameplay trailert, amiben elárulták, hogy 2024 elején érkezik majd a boltokba. Ami a számozást illeti, nem csoda, ha a játékosok kezdenek már belezavarodni ennyi rész után, ezzel tisztában vannak a Square Enixnél is, és a Final Fantasy 16 producere, Naoki Yoshida nemrég azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha előbb-utóbb megjelenne a játék PC-s változata és megvitatták annak lehetőségét, hogy a játékcímekből kiesnek a számok.

Megszámolni sem tudjuk már, hányadik résszel jelentkezik a Final Fantasy-széria, de az biztos, hogy a FFXVI minden eddiginél nagyobbnak és ütősebbnek ígérkezik! Ha érdekel a Final Fantasy XVI, a Konzolvilág kínálatában megtalálod.

Kövess Minket!



Gamer szótár