Túl sok a szex! – Szaúd-Arábia betiltja az új Final Fantasyt

Túl sok a szex! – Szaúd-Arábia betiltja az új Final Fantasyt

Több ország is jelezte, hogy ebben a formában nem engedélyezi a játékot.

A szaúdi médiahatóság a Twitteren jelentette be, hogy a Final Fantasy 16 nem jelenik meg Szaúd-Arábiában. Arra utalnak, hogy ők szerettek volna kompromisszumot kötni, ám a kiadó nem volt hajlandó az együttműködésre, így az üzlet kútba esett. 

„A #FinalFantasyXIV játék rajongói számára szeretnénk tisztázni, hogy a játék nem jelenik meg a Királyságban, mivel a kiadó nem volt hajlandó elvégezni a szükséges módosításokat.”

A szövegezés alapján egyébként arra is lehet következtetni, hogy a játék valószínűleg az Egyesült Arab Emírségekben sem jelenik majd meg. Amennyiben ez bekövetkezik, akkor kíváncsian várjuk a többi közel-keleti ország reakcióját is. A terjeszkedő országtól egyébként ez nem egy meglepő lépés, az elmúlt években Szaúd-Arábia számos különböző okból tiltott be a különböző játékokat. Ezek az okok közé tartozik az erőszak, a szerencsejáték, a meztelenség, a szexuális témák, a kábítószer- és alkoholfogyasztás például, ezért olyan franchise-óriások nem elérhetőek ott, mint a God of War, a GTA vagy a The Last of Us.

Megszámolni sem tudjuk már, hányadik résszel jelentkezik a Final Fantasy-széria, de az biztos, hogy a FFXVI minden eddiginél nagyobbnak és ütősebbnek ígérkezik! Ha érdekel a Final Fantasy XVI, a Konzolvilág kínálatában megtalálod.

Aki eredeti nyelven szeretné elolvasni a tweetet, az megteheti:


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!



Gamer szótár