Elképesztő milliókat tapsolnak el Szaúd-Arábiában e-sportra

Elképesztő milliókat tapsolnak el Szaúd-Arábiában e-sportra

Nem aprózza el a szaúdi cég. Sokaknak nem tetszik a terjeszkedésük.

A szaúd-arábiai Gamers8 e-sportversenyeket szervező cég 45 millió dolláros összdíjazást jelentett be a 2023-as The Land of Heroes elnevezésű eseményre. Ez rekord a történelemben, sose lehetett még ennyi pénzt hazavinni egy eseményről. Az előző csúcsot a Dota 2 2021-es nemzetközi versenye tartotta 40 millió dollárral. A teljes összeget az e-sport-címek között osztják szét az esemény során.

Amelyeket viszont még nem ismerünk, ugyanis az idei esemény címeit hivatalosan még nem jelentették be, azonban a 2022-es versenyen a DOTA 2, a Fortnite, a Rocket League, a Rainbow Six Siege és a PUBG Mobile versenyei szerepeltek. A növekedés mértéke is óriási, tavaly a prize pool 15 millió dollár volt, ezt duplázták volna meg eredetileg, ám még ennél is nagyobb eseményt szerettek volna, több címmel, ezért növelték még tovább a hazavihető összeget. 

Ez ráadásul nem a végleges szám, a játékosok egyéni díjakkal is gazdagodhatnak, mint az MVP-cím, ami további pénznyereményt jelent. Tavaly a Fortnite játékos Danila 'Malibuca' Yakovenko 100 000 dollárt kapott az MVP címéért. Szaúd-Arábia növekvő befolyása az e-sportban egyre nagyobb aggodalomra ad okot a rajongók és az iparágban érdekeltek számára. A szaúdi kormányt korábban "esportswashinggal" vádolták, amely kísérlet arra, hogy a játékokat felhasználva elterelje a figyelmet az ország emberi jogi helyzetéről és jobb színben tüntesse fel azt. Ez azonban nem tántorította el a szaúdi kormány érdeklődését az e-sport iránt. Az általuk támogatott Savvy Gaming Group megvásárolta az ESL Gaminget és a FACEIT-et – az iparág két legfontosabb versenyrendezőjét – összesen 1,5 milliárd dollárért.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét Rijádban üdvözölhetjük az e-sportvilág elitjét a Gamers8-on, a The Land of Heroeson, ahol az e-sport legjobbjai mutatják meg tudásukat. Célunk, hogy az e-sport és a játékrajongók globális közösségét szolgáljuk, és végső soron az e-sport globális ökoszisztémáját fejlesszük” – nyilatkozta a Szaúdi Esports Szövetség elnöke, Faisal bin Bandar bin Sultan herceg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.