Tovább terjeszkedik a gamervilágban Szaúd-Arábia

Tovább terjeszkedik a gamervilágban Szaúd-Arábia

Ha már nem lesz kőolaj, jó lesz a gaming és az e-sport is pénzforrásnak.

Kis túlzással, de lassan nincs olyan nap, hogy ne jelentenének be valamilyen felvásárlást, óriási üzletet a gamervilágban. Alig telt el egyetlen hónap 2022-ből, de a Microsoft már bekebelezte az Activision-Blizzardot, a Sony a Bungie-t, az ESL-t és a FACEIT-et pedig szaúd-arábiai befektetők vették meg. Most itt a legújabb hír, főszerepben továbbra is az olajnagyhatalommal.

Most azonban szó sincs teljes felvásárlásról, pusztán befektetésről. Szaúd-Arábia két keleti kiadó és fejlesztő óriásban szerzett magának részesedést. A koreai Nexon és a japán Capcom is immár 5%-ban az ő tulajdonuk. A Bloomberg értesülései szerint, a Saudi Public Investment Fund célzottan keresi a legjövedelmezőbb befektetéseket, hiszen az ország kőolaj készletei nem tartanak majd örökké.

Így többek között az is céljaik közt szerepel, hogy megvessék lábukat a gaming és e-sport piacon, mintegy biztosításképp az ország jövőjének. A részesedések megvásárlásának pontos árát nem közölték, egyes becslések szerint összesen 1 milliárd dolláros üzletről beszélünk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!