A Sony ráfekszik a multiplayer játékok készítésére

A Sony ráfekszik a multiplayer játékok készítésére

Te örülnél, ha több multiplayer játékot gyártana a Sony?

Úgy tűnik 2022 új fejezetet nyit a Microsoft és a Sony, az Xbox és a PlayStation párharcában. Az MS-től eddig sem állt távol más cégek bekebelezése, de az Activision-Blizzard felvásárlása minden idők egyik legnagyobb üzlete. Félig-meddig válaszként jött erre az, hogy a Sony magához csábította a Bungie-t és 3,6 milliárd dollárért vásárolta fel a csapatot.

A legnagyobb kérdés még mindig az, hogy a Microsoft vajon milyen játékoktól fosztja majd meg a Sonyt és így a PS játékosokat is? Valószínűleg Call of Duty nem sokáig lesz már a Sony gépein, erre enged következtetni az is, hogy a Bungie-val a Sony mintegy felmentősereget nyert magának, egy erős FPS-fejlesztő csapatot, temérdek tapasztalattal. Sőt, a Sony most azt is elárulta, hogy 2026-ig 10 multiplayer orientált, live service játékot terveznek kiadni.

Ez eddig nem vallott rájuk. A PlayStation mindig is az erős singleplayer játékok, a kimagasló karakteralkotás, a lehengerlő sztori miatt volt csábító, miközben ha akartunk akkor megtalálhattunk a konzolon olyan multiplayer címeket is, mint a Destiny 2, a Call of Duty széria, a The Division, stb. Az újtervek viszont jobban koncentrálnának a live service multi játékokra, amikkel hosszú évekig bevételt tudnak termelni.

Ezek közül az egyik szinte biztos a Bungie új IP-je lesz, amiről még semmit sem tudni, csak, hogy 2025-ös megjelenést terveznek hozzá. Azt viszont pontosan tudjuk, hogy multiplayer játékon dolgozik a Naughty Dog, a Guerrilla és a PlayStation londoni stúdiója is. Az elkövetkező években tehát sorban jöhetnek majd a multiplayer játékok a Sonytól, de azért reméljük nem esnek át a ló túloldalára és nem feledkeznek el a történetközpontú játékaikról sem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülnél ha több multiplayer játékot gyártana a Sony?

  • 0 %
  • 29 %
  • 71 %