Gaming módot kap a MacOS, Kodzsima Hideo is tiszteletét tette a WWDC-n

Gaming módot kap a MacOS, Kodzsima Hideo is tiszteletét tette a WWDC-n

Jobb teljesítményt, könnyebb portolást és Death Strandinget ígér a népnek az Apple.

Nagy meglepetésre ezúttal a videójátékokra is szánt időt az Apple az éves fejlesztői konferenciáján (WWDC). Bár a Vision Pro egyértelműen ellopta a showt, a MacOS 14 Sonomáról sem szabad megfeledkezni, ami game mode-ot fog kapni. Ez azt jelenti, hogy a Mac számítógépeken prioritást élveznek a CPU és a GPU erőforrásainak felhasználásában a játékok, ha ez bekapcsol, továbbá ilyenkor feleannyira fog csökkeni a kontroller, valamint a hangszórók, fül- és fejhallgatók késleltetése, mert megduplázódik a Bluetooth mintavételezése.

Persze nem az a legégetőbb kérdés az Apple-nél, hogy mit csinálnak a Bluetooth-eszközök, ha játszani akarunk. Hanem az, hogy mivel és hogyan fogunk tudni játszani? Utóbbi kérdést a teljesítmény optimalizálások részint megoldhatják, bár ezt még látni kell a gyakorlatban. A MacOS viszont nem éppen egy videójátékos kánaán és ezt mindenki tudja. A Vision Pro érkezésével pedig előbb vagy utóbb egyre fontosabb lesz majd a AAA gaming az Apple-nek, mert sokszínű és minőségi tartalomra van szükségük az új headsetre.

Szóval első lépésként két dolgot leplezett le az Apple, azt remélve, hogy ettől előrébb lendül a videójátékok megjelenése a platformjukon. Először is, csináltak egy új eszköztárat a fejlesztőknek, amivel könnyebb lesz Macre portolni a játékaikat. Ennek hatását mondjuk csak évek múlva lehet eldönteni, amikor jönnek vagy nem jönnek a játékok, de jó látni, hogy előrelépés történt.

Másodszor, Kodzsima Hideót is meghívták a konferenciára. A japán mester pedig bejelentette, hogy még idén jön a Death Stranding: Director's Cut Macre és a jövőben a Kojima Productions további játékai is megjelenhetnek a platformon. Kodzsima nevével lehet sikerül meggyőzni pár nagyobb stúdiót és kiadót arról, hogy van értelme Macre portolni a játékokat – amennyiben jól teljesít a Death Stranding játék közben és eladásokban is.

Borítókép: Apple

Kövess Minket!



Gamer szótár