Nem hiszed el, de J. Jonah James is Pókembernek állt

Nem hiszed el, de J. Jonah James is Pókembernek állt

A hálószövő legnagyobb ellensége végül maga is maszkot húzott.

Számtalan képregény létezik már és természetesen Pókember az egyik olyan szuperhős, akihez mindig ki tudnak találni újabb ötleteket ezen a téren is. Az Edge of Spider-Verse negyedik száma viszont hihetetlen dolgot hozott magával. Kezdjük azzal, hogy Pókember életében J. Jonah Jameson egy fontos személyiség, viszont a Sam Raimi féle filmekben J.K. Simmons volt az, aki fergeteges alakításával egy életre megkedveltette a rajongókkal ezt a karaktert. Elég csak arra a számtalan mémre gondolni, amelyet a nevetése ihletett. Ez a fajta népszerűség pedig most úgy tűnik hatott az Edge of Spider-Verse íróira is, ugyanis a negyedik füzetben abszolút főszereplővé vált. Azt ne felejtsük el, hogy ebben a képregényben Pókembernek számtalan változata megtalálható, de ez alatt nem csak Peter Parker különböző verzióira kell gondolni. Ez egy olyan multiverzum, amelyben gyakorlatilag tényleg bárkiből Pókember lehet – és egyesekből lett is: Miles Morales, Cindy Moon, Anya Corazon, Hobie Brown, Gwen Stacy és még sokan mások. Ez pedig esélyt adott arra, hogy bárki maszkot húzhasson és a felhőkarcolók között lengedezzen, illetve rendet tartson.

Ezeket olvastad már?

Ennek apropóján elővették Jamesont is, bár, hogy miként lett Pókember a Hírharsona elsőszámú emberéből, az egyelőre nem tiszta. Elvileg egy Pókember csapat találkozik Jamesonnal az 1755-ös Földön, ahol a főszerkesztő már Headline néven maga is igazságosztó. A fura az egészben, hogy nem igazán kedveli az életének ezen részét, és magát is csak egy maszkos idiótának tartja. A ruháját egyébként, meglepő módon, az újság különböző példányaiból varrta össze.

Elképesztő látni, hogy J. Jonah Jameson milyen messzire jutott azóta, hogy először megjelent a The Amazing Spider-Man #1-ben. Az idők folyamán mindig is Pókember legnagyobb civil ellenfelének tekintették, aki éjjel-nappal azon ügyködött, hogy a hőst New York legnagyobb gazemberének tüntesse fel. Az évek során azonban a Marvel-univerzumban egyre inkább megmutatkozott a kedvesebb oldala is, és előfordult, hogy még Silket is támogatta a koreai boszorkánnyal folytatott harcában. Mindenesetre most már hivatalosan is a Spider-Verse része, és ChrisCrossnak hála azt is megnézhetitek miként fest Pókemberként a főszerkesztő úr:

Az Edge of Spider-Verse #4 július 5-én már megjelent, így minden rajongó belevetheti magát Jameson és Pókember új kalandjaiba.

Kövess Minket!



Gamer szótár