CS:GO: 3 milliárd forintnyi skin került a süllyesztőbe

CS:GO: 3 milliárd forintnyi skin került a süllyesztőbe

Számtalan ritka skin veszett el örökre, miután a Valve sorra tiltja ki a nagyértékű Steam-fiókokat.

A Valve folytatja a június végén indított hadjáratát a szerencsejátékos nagyhalak ellen. Azóta több kereskedő is beszámolt arról, hogy a hullámokban mennyi és milyen skin veszett oda, miután a Steam-fiókok kitiltása egyben a raktáruk befagyasztásával is jár. Egy július 8-i becslés alapján a Valve már több mint 40 ezer tárgyat blokkolhatott örökre. Ezeknek az összértéke pedig meghaladja a 9 millió dollárt, vagyis a 3 milliárd forintot.

Az örökre elveszett tárgyak között megtalálhatóak például a következő nagyértékű skinek is:

  • 171 Gem Doppler kés
  • 49 AWP Dragon Lore
  • 38 M4A4 Howl
  • 16 AWP Gungnir
  • 15 AK-47 Wild Lotus

Ezeket olvastad már?

Az adatokhoz érdemes még hozzátenni azt is, hogy nem minden esetben tudják megbecsülni a tárgyak valódi értékét az ehhez használt Discord-botok. Ha például nagyon értékes és ritka matricák vannak rajta, esetleg azoknak egy olyan kombinációja, ami túl egyedivé tenné az adott skint a piacon, akkor is csak a fegyver és a matricák önálló árának pillanatnyi becsült értéke kerül bele a zsákba. Tehát az is elképzelhető, hogy a valódi érték még a 3 milliárdot is bőven túlszárnyalja forintban.

A Valve egyébként hivatalosan a mai napig nem mondta ki, hogy ezek a kitiltások ténylegesen a szerencsejátékos közösséget célozzák vagy esetleg valamilyen más probléma van-e. A közösség viszont egyértelműen a gamblinget okolja, hiszen az eddig kitiltott nagy fiókok mindegyikének volt valamilyen kapcsolata szerencsejátékos oldallal, akár ellátóként, akár tulajdonosként. Ezért hétköznapi felhasználók esetében egyelőre nincs ok aggodalomra, hiába rémisztő a kitiltási hullám mérete.

Kövess Minket!



Gamer szótár