Kitiltották a CSGORoll legnagyobb ellátóit

Kitiltották a CSGORoll legnagyobb ellátóit

Most már nem csak illegális kaszinó üzemeltetésével, de pénzmosással is vádolják a CSGORollt.

Mióta a G2 egyik fontos partnere lett a CSGORoll, többször is foglalkoztunk azzal, hogy mit és hogyan csinál a magát kereskedő platformként definiáló, valójában szabályozatlan szerencsejátékkal foglalkozó oldal. Most pedig újabb szeg került a koporsójukba, ugyanis a Valve kitiltotta a legnagyobb skinellátóikat a Steamről, így két millió dollárnyi inventory veszhetett el örökre.

Az ellátói programról tegnap a CSGORoll riválisa, a CSGO Empire tulajdonosa adott közre több információt. Ez alapján úgy tűnik, hogy akik nagy halnak számítottak, azok különleges ajánlatokat kaptak a CSGORolltól az átlag felhasználókhoz képest, amikor a skineket kriptovalutára váltották az oldalon keresztül. Állítólag csak a múlthónapban 12,7 millió dollárnyi összeget váltottak át ilyen módon ezek a kereskedők – az ellátók majdnem teljes névsorát itt ellenőrizhetitek.

Ezeket olvastad már?

A CSGO Empire-ös Warren szerint az illegális kaszinó üzemeltetése mellett pénzmosást is végez a CSGORoll, amikor az említett átváltás zajlik. Azonban konkrét bizonyítékokkal nem állt elő a vád kapcsán. Arra hivatkozott, hogy az ellátói programban résztvevők titoktartási nyilatkozatot írtak alá, amit állítólag látott, de nem akar nyilvánosságra hozni.

Ezért a biztonság kedvéért megemlítenénk, hogy a két oldal konkurense egymásnak és elég rossz a tulajdonosok viszonya. Tehát Warrennek személyes előnye származik több fronton is abból, ha lejáratja, ellehetetleníti a CSGORollt. Ez még akkor is problémás, ha egyébként minden állítása igaz. Többen ezért arra kérték, hogy dolgozzon együtt olyan újságírókkal, mint például Richard Lewis, aki megbízható és sokkal jobb ért az ilyen ügyekhez. Azonban egyelőre nem tudni, hogy a neves újságíró hajlandó-e újra a vállára venni a gambling világot vagy sem.

Kövess Minket!



Gamer szótár