2,13 milliárd dollárt fektet a Sony videójátékos kutatás-fejlesztésbe

2,13 milliárd dollárt fektet a Sony videójátékos kutatás-fejlesztésbe

A teljes Sony R&D költségeinek a 40%-a mehet bele az új projektekbe.

A Sony felpörgetheti a playstationös kutatás-fejlesztéseit, méghozzá azért, hogy az egyjátékos kalandjaik helyett/mellett live service és kiterjesztett valóság játékokat készítsenek a jövőben. A cég a Nikkei riportja szerint 300 milliárd japán jent, azaz 2,13 milliárd dollárt önthet bele ebbe a projektbe csak a következő 9 hónapban, azaz 2024 márciusáig. Ez konkrétan a teljes Sony R&D költségeinek a 40%-a és több, mint amit az elektronikai eszközeikre fordítanak évente.

Ezeket olvastad már?

Az új fejlesztésekre szánt büdzsé 300 millió jennel több, mint amit az előző üzleti évben költöttek el a teljes PlayStation részlegre a Sonynál és a duplája annak, amit 2020-ban. A Nikkei szerint a Sony 2026-ig még több pénzt, a PS5-re szánt büdzsé akár 60%-át is beleölheti ezekbe a kutatásokba. De miért? Nos, a cégnél úgy látják, hogy 2026-ra a live service címek piaca eléri a 19 milliárd dollárt, ezzel meghaladva a konzolhardver-eladást – vagyis nem akarnak lemaradni a Microsofttal szemben.

A terv szerint 2026-ig nem kevesebb, mint 12 live service játék készülhet el PlayStationre. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy készülhetünk az előfizetésekre, a DLC-kre és a játékon belüli mikrotranzakciókra a Sony platformjának exkluzívjaiban.

Kövess Minket!



Gamer szótár