Ezt gondolja s1mple és B1ad3 a NAVI új csapatáról

Ezt gondolja s1mple és B1ad3 a NAVI új csapatáról

Nem kérdés, hogy rengeteg idő kell még a NAVI-nak. De mikorra várják a sikereket?

A héten véget ért a nyári szünet, elindult a BLAST Premier őszi csoportköre. Az új NAVI is a koppenhágai tornán debütál először rendes körülmények között. Ők a szünetben hármat is cseréltek. Ráadásul nem elég, hogy csak s1mple és b1t maradtak a tavaszi ötösből, hiszen mostantól nemzetközi a NAVI: a finn Aleksib irányít és a román iM, valamint a litván jL helyettesítik electroNicot és Perfectot. Ezért nem is kérdés, hogy rengeteg idő kell még a NAVI-nak, amit egy, a Dexertonak adott interjúban s1mple és a csapat edzője, B1ad3 is többször kihangsúlyoztak.

Az első benyomásokról

s1mple: „Azt mondanám, érdekes, mert ez valami új, de mégis ugyanaz, nehéz. Nehéz nekem, mert új nevei vannak a pályák részeinek, új az infózás... Minden új. És akkor itt vannak az új játékosok, akik más felállásokból jönnek, más mentalitásuk, játékstílusuk van. Négy napot gyakoroltunk. [Az interjú július 11-én jelent meg – a szerk.] Sok munka lesz még a következő hetekben, hónapokban. Ugyanakkor nagyon érdekes, mert ez valami új.”

B1ad3: „Ami engem illet, látom, hogy megy, látom, min kellene fejleszteni. Arra is rájöttem, hogy valamit felépíteni nagyon nehéz és csak egy másodpercbe telik lerombolni. Az előző felállást és rendszert hosszú ideig építettük, ez sok munkával járt. Sok vitával, hol fent, hol lent voltunk. Az emberek szomorúak voltak emiatt, tudjuk. De megtettük ezt a lépést. A szervezet jövője érdekében nemzetközire kellett váltanunk. A folyamat ugyanaz, mint ezelőtt. Ez a NAVI CS:GO csapatának újjáépítési szakasza. Látom a potenciált, de idő kell hozzá.”

Ezeket olvastad már?

Az új rendszerről

B1ad3: „Alapvetően még építkezünk. Van három különböző játékosunk, akik különböző csapatokból és különböző tudással érkeztek. Sokszor mondtam ezt már korábban is. A rendszer most olyan, mintha elromlott volna és nem foghatsz ki egy játékost egy konkrét, kívánt stílussal, tudással, mert nincs filozófia a rendszer mögött. Ez azt jelenti, hogy próbálunk építeni valamit, aztán megnézzük hogyan reagálnak és hogyan kell reagálnunk. Ez olyan, mintha 23 évesen egy jó ideje már játszanál, tégláról téglára építkeznél, aztán ki kell dobnod az egészet. Ez egy nagyon fájdalmas folyamat egy személynek. Ezért szerintem ki kell próbálnunk több dolgot és aztán megtalálni az egyensúlyt. Igyekszem majd, hogy ne helyezzünk túl nagy nyomást rájuk a mi [a NAVI] dolgainkkal. Próbálok több szabadságot adni nekik, hogy úgy csináljanak dolgokat, ahogyan szeretnének. Ebből látni fogom, hogy mik az erősségek és a gyengeségek. Aztán lassan megtaláljuk majd az egyensúlyt és felépítünk valami újat.”

Mikorra érhet össze a csapat?

B1ad3: „A naptár alapján a máltai Pro League környékén jöhet el a tökéletes pillanat. Lesz előtte egy nagy edzőtáborunk. [A BLAST Premier] előtt nem tudtuk ezt összehozni, mert rövid volt az átigazolási időszak. Amint befejezte mindenki a játékot, indultak a tárgyalások a játékosokkal. És ez nem egy gyors folyamat. Legalább egy hónap kell. Most tértünk vissza a szünetről és az edzőtábor elég rövid volt. Hét nap, azt hiszem. Hét nap alatt még egy olyan csapatnak is nehéz lenne felkészülnie, ami csak egyet cserélt, de ugyanez igaz akkor is, ha nem cseréltél, mint a FaZe tette. Képzeld el akkor, hogy mi mennyit fogunk variálni még. A nulláról építkezünk. Szóval ja, ez nem sok idő. Kell egy nagy edzőtábort tartani, erre csak az EPL előtt lesz lehetőségünk. Azután látni fogjuk, hogy merre haladunk. Lesz egy tiszta képünk arról, hogy mit kellene csinálni következő lépésként.”

A legjobb átigazolásokról, a Cloud9 potenciális felállásáról

B1ad3: „Szerintem jól néz ki a Cloud9 papíron. Nagyon jól néz ki. Ha igazak a pletykák, akkor sh1ro, Ax1le, Hobbit, Perfecto, electroNic a felállás. Papíron ez szinte tökéletes, igaz? De lehet Hobbitnak nehéz lesz electroNic-kal játszani. Nem tudhatjuk. Vagy electroNicnak nehéz lesz irányítania, vagy a csapatnak az ő irányítása alatt játszani. De a potenciál hatalmas. A Vitality is cserélt egyet.

s1mple: „Tetszik a Vitality. FlameZ is izraeli, jó lesz a kommunikációja Spinxszel. Egy játékost cseréltek, valószínűleg dupreeh szerepeit kapja meg.”

B1ad3: „Egy csere mindig jó. Sokszor csináltuk ezt már mi is. Például amikor GuardiaN helyére jött Perfecto, vagy flamie helyett b1t. Mindig csak egyet cseréltünk egyszerre és könnyű volt. Még amikor boombl4 távozott, jött helyette sdy és Kölnben döntőt játszottunk. Egy csere jó. Lépésről lépésre tudsz haladni.”

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár