Máris megtalálta az új edzőjét a FaZe?

Máris megtalálta az új edzőjét a FaZe?

A legendás lengyel 2019-ben már dolgozott a FaZe-zel, de most edzőként is bizonyíthat.

A múlthéten nagy meglepetést okozva jelentette be a FaZe edzője, RobbaN, hogy több mint hét év után távozik a szervezettől és felhagy az edzői munkával is. A svéd legenda a játék történetének egyik legsikeresebb mesterévé vált karrigan mögött, ám most új kihívások után néz, amelyekről később fog beszámolni. A FaZe ezért a jelenleg is futó BLAST Premier során kénytelen edző nélkül játszani.

RobbaN távozása után karrigan a HLTV-vel beszélt erről a szituációról bővebben. Ebből kiderült, hogy nem számított a csapat erre, ezért nem is tudtak már edzőt nevezni a BLASTra. Az irányító elmondása alapján RobbaN távozásának oka valamilyen a csapaton és a játékon kívüli esemény lehet, de ő sem ment bele részletekbe, így továbbra sem tudni, hogy mi állhat a döntés hirtelensége mögött. Ami a csapat jövőjét illeti, karrigan szerint nem lesz kapkodás a stáb újjáépítésében. A szintén júniusban búcsúzó innersh1ne helyett ki fognak próbálni egy új elemzőt. Valamint ha kell, több edzőt is kipróbálnak egy-egy versenyen, hogy megnézzék, ki lenne a legjobb választás. Ha pedig hihetünk a pletykáknak, már meg is van az első jelölt!

Ezeket olvastad már?

Dust2.us riportja szerint az IEM Kölnre NEOt nevezte a csapat edzőként. A lengyel játékos a hosszú és rendkívül sikeres karrierje során többek között a FaZe-ben is megfordult már, így az org sem lesz neki idegen: ő volt egy ideig az irányítójuk 2019-ben, miután karrigant az előző évben kitették. Mindenidők egyik, ha nem a legjobb 1.6 játékosaként, valamint a lengyel Virtus.pro-felállás sikereinek kovácsosaként elképesztő mennyiségű tapasztalat áll NEO mögött. Ráadásul szabadon igazolható, mert nincs csapata sem a HONORIS feloszlása óta. Tehát több nézőpontból is érthető, hogy miért őt választhatták ki erre a feladatra.

Persze karrigan mellett nem feltétlenül az lesz NEO dolga edzőként, hogy előálljon az évszázad taktikáival. Sokkal fontosabb lesz, hogy segítsen a játékosoknak higgadt maradni és felállni a legnehezebb pillanatokból is, ahogyan azt RobbaN tette. Bár karrigan elmondása alapján nehéz lesz a korábbi edzőjüket egy az egyben pótolni, mi azért mernénk fogadni arra, hogy NEO-val nem fognak nagyon mellélőni.

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!



Gamer szótár