Egyre többen pártolnak el a The Witcher sorozattól

Egyre többen pártolnak el a The Witcher sorozattól

Henry Cavill utolsó évadát a Vajákból már közel sem nézik annyian, mint az előzőt, derült ki egy kimutatásból.

Az egyik legtöbb beszédtémát szolgáltató hír 2022-ből az volt, mikor kiderült, hogy Henry Cavill távozik a Vaják (The Witcher) sorozatból. Sokáig csak találgatni tudtak, hogy mi történhetett, aztán kiderült a nézeteltérések miatt váltak el a színész és a stáb útjai.

Ezeket olvastad már?

Később kiderült, hogy Liam Hemsworth-szel szeretnék őt pótolni, és miközben azt hitték a harmadik évad nagyobb nézettséget produkál majd a "búcsú" miatt, nagyot tévedtek a Netflixnél. Az egyik legnagyobb The Witcher rajongói oldal, a Redanian Intelligence ugyanis begyűjtött néhány információt és arról számolt be, hogy a nézettség 30 százalékkal csökkent a tavalyi adatokhoz képest.

Érdemes azért azt is tudni ezzel kapcsolatban, hogy a Vaják harmadik évadát két részre bontották és az első felvonása június 29-én debütált, míg az utolsó három epizód csak július 27-én válik elérhetővé a streamingplatformon. Emiatt egyes nézők talán ezt megvárják, hogy az egészet egyszerre nézhessék végig. A korábbi nézettségi adatok pedig nagyjából annyiból álltak, hogy a felhasználók hány órát töltöttek el az egyes szezonokkal, ami természetesen a hosszabb és a több résszel rendelkező szériáknak tett jót. Most viszont a Netflix már a megtekintett órákat elosztja a szezonok teljes futamidejével, így a harmadik évad második felének hiánya nem befolyásolja a nézettségi adatokat.

A Redanian Intelligence adatai szerint a The Witcher második évadát 310 millióan nézték meg a megjelenését követő első tíz napban, és ha ezt elosztjuk a teljes játékidővel, az 41,8 millió megtekintést jelent. A harmadik évad első felét 139,5 millióan nézték meg a megjelenést követő első 11 napban. A számolást követően 29 millió megtekintést kapunk, ami 30 százalékos visszaesést jelent. Mára azonban kiderült, hogy nem csak Cavill távozása a fő probléma. Egyszerűen a sorozat nem hozza az elvárt a szintet – leginkább azért mert a forgatókönyv eltér a könyvektől –, és sok esetben nem igazán érthető, hogy mit miért tettek a készítők.

Kövess Minket!



Gamer szótár