Ekkor indul az érthetetlen közösségi gyűjtés a CoD társasjátékra

Ekkor indul az érthetetlen közösségi gyűjtés a CoD társasjátékra

Zsebből valamiért nem futja rá az Activisionnek, ezért a rajongókkal fizettetnék ki a társasjáték árát a készítők.

CoD-oznátok a haverokkal, de drága, nincs net meg amúgy is inkább társasozni kéne, mert azt régen csináltátok? Erre a nap mint nap előforduló problémára találták ki a Call of Duty: The Board Game-et! A projektet még áprilisban jelentették be, de csak most kezd igazán éledezni. Augusztus 1-jén ugyanis indul a közösségi gyűjtés a társasjáték elkészítésének támogatásához Kickstarteren. A végső terv pedig az, hogy 2024-ben világszerte a boltok polcaira kerüljön.

A társasjátékot az Arcane Wonders készíti az Activision licence alapján. Viszont elég érthetetlen, hogyha az Activision lát egy icipici fantáziát is a pörgős FPS-játék társasjátékká alakításában, akkor miért nem a cég maga támogatja a projektet? Mármint oké, végülis miért tennék, ha nem muszáj? Ha a közösségi gyűjtés is járható út, akkor így nekik 0 kockázat van a projektben, csak nyerni tudnak. De amikor dollármilliárdokat termel a franchise évről évre, akkor valószínűleg az a pár ezer-tízezer dollár nem fájt volna nekik. Még akkor sem, ha valamiért hatalmas bukás lesz a játékból.

Ezeket olvastad már?

Amire egyébként minden esély megvan, mert mint írtuk is, egy pörgős FPS-játék társasjátékká alakításáról van szó. Az Arcane Wonders egyelőre nem sokat osztott meg azzal kapcsolatban, hogy mire is kell számítani. De amit eddig tudunk róla, az alapján inkább az erőforrás-menedzsment és a stratégia lesz a feladata a játékosoknak. Tehát nem „autóskártya” lesz fegyverekkel és killstreakekkel. Illetve egészen biztosan nem az lesz a cél, hogy számok helyett IRL headshotokat dobjunk a kockákkal – bár vonzó az ötlet.

Borítókép: Arcane Wonders

Kövess Minket!



Gamer szótár