Egy hónappal előbb jön a mozikba a Fűrész tizedik része!

Egy hónappal előbb jön a mozikba a Fűrész tizedik része!

Az is kiderült, hogy mikor játszódik és miről szól nagyjából az új történet.

Ha azt hitted, hogy Jigsaw vagy valamelyik követője kifogyott a játékokból, akkor rosszul hitted. Idén szeptemberben ugyanis a Lionsgate és a Twisted Pictures bemutatja a régóta futó horror franchise legújabb részét, a Fűrész X-et. Az új felvonás immáron a széria 10. része, a történet szerint viszont egy kicsit visszaugrunk az időben. Bár Tobin Bell visszatérésének köszönhetően már tudni lehetett, hogy a Fűrész X a franchise korábbi részei közé ékelődik be valahogyan, viszont a most kiadott szinopszisból végre kiderül, hogy pontosan mikor is játszódik a film.

Ezeket olvastad már?

Ennek apropóján pedig a Fűrész X-ben John Kramer (Bell) életének egy eddig el nem mondott fejezetét tárják fel. A halálos rákbetegséggel küzdő Kramer napjai meg vannak számlálva, és amikor Mexikóba utazik, hogy egy utolsó erőfeszítést tegyen a rák legyőzése érdekében, inkább mégis magára ölti Jigsaw-szerepét, nem véletlenül.

„John Kramer (Tobin Bell) visszatért, és ez Jigsaw utolsó játékainak egy eddig el nem mondott fejezete. A sztori a Fűrész I. és II. rész eseményei között játszódik, mikor a beteg és kétségbeesett John Mexikóba utazik egy kockázatos kísérleti orvosi beavatkozásra, a csodaszerű gyógyulás reményében – csakhogy kiderül, hogy az egész egy átverés a legkiszolgáltatottabbak becsapására. A hírhedt sorozatgyilkos tehát nem kegyelmez, ezért visszatér kedvenc elfoglaltságához, és a rá jellemző zsigeri módon, fondorlatos, elborult és zseniális csapdák segítségével tör a szélhámosok életére.”

Bell mellett Shawnee Smith is sem hiányozhat Amanda Young szerepében. Ő volt Jigsaw első áldozata, akinek sikerült megmenekülnie a hírhedt fordított medvecsapdából, mielőtt végül Kramer tanítványa lett. A rendezésért Kevin Greuter felelt, aki korábban a Fűrész VI-ot és a Fűrész: Az utolsó fejezetet is dirigálta. A forgatókönyvet a Spirál: Fűrész hagyatéka Jigsaw írói, Peter Goldfinger és Josh Stolberg jegyzik. A szereplők között pedig feltűnik majd Renata Vaca, Michael Beach, Synnøve Macody Lund, Octavio Hinojosa, Paulette Hernandez és Joshua Okamoto is.

A jó hír pedig, hogy az eredetileg tervezett októberi bemutató helyett, egy hónappal korábban fut be a mozikba a Fűrész X, és emiatt már szeptember 29-étől be lehet rá majd ülni.

Kövess Minket!



Gamer szótár