Végleges az Alien-sorozat szereplőgárdája és a sztrájk ellenére elindult a forgatás

Végleges az Alien-sorozat szereplőgárdája és a sztrájk ellenére elindult a forgatás

A SAG-AFTRA tiltakozása erősen rányomja a bélyegét a produkcióra, de ettől még nekiláttak a munkálatoknak.

Az FX adott zöld utat az Alien című sorozatnak, amelynek a forgatása Thaiföldön már el is kezdődött, viszont a SAG-AFTRA tagsággal rendelkező sztárok nincsenek jelen a folyamatban lévő sztrájk miatt.

Sydney Chandler a női, míg a Netflixes A ki***tt világ vége (The End of the F*cking World) filmben jeleskedő Alex Lawther a férfi főszerepet kapta meg. Alex egy CJ nevű katonát alakíthat. Rajtuk kívül feltűnik majd a színen Boy Kavalier, egy vezérigazgató szerepében pedig Samuel Blenkin (Black Mirror) is, illetve Essie Davis (Miss Fisher rejtélyes esetei), mint Dame Silvia és Adarsh Gourav (A Fehér Tigris), mint Slightly akciózhat a szériában.

Ezeket olvastad már?

A színészekkel jóval a július 14-én kezdődött SAG-AFTRA sztrájk előtt már megállapodtak, de azok, akik az amerikai szakszervezet tagjai, jelenleg nem lehetnek ott Thaiföldön folyó munkálatoknál. A forgatás még július 19-én, szerdán elkezdődött a The Studio Parkban, ahol a stáb olyan jeleneteket forgat, amelyekben nem szerepelnek SAG-tag színészek. Az amerikai Sydney Chandler, aki leginkább a Nincs baj, drágám című filmből lehet ismerős, nem dolgozhat együtt a többiekkel emiatt, míg az Equity-hez tartozó angol színész, Lawther viszont Thaiföldön tartózkodik és forgat. Az Equity-színészeknek azt mondták, hogy szerződésszegésért való pereskedést kockáztatnak, ha szolidaritásból kisétálnának a forgatásról. A források szerint a szereplők közül – Sydyney-n kívül – még ketten SAG-AFTRA tagok, és elvileg a stáb átdolgozta az ütemtervet, hogy a lehető leghosszabb ideig ne kelljen rájuk számítani.

Egy, a produkcióhoz közel álló forrás szerint az előkészületeket nem befolyásolta a WGA sztrájk, mivel az összes forgatókönyv elkészült, azonban a színészek sztrájkja nem jött jól. Az Alien-sorozat a hírek szerint a Sigourney Weaver által alakított Ripley előtti időszakra koncentrál, és a franchise első olyan alkotása, amely a Földön játszódik.

Az FX-sorozattól függetlenül a 20th Century Studios egy kilencedik Alien-filmet is elkészít, amelyet Fede Alverez rendez, a főszerepekben pedig Cailee Spaeny és Isabela Merced lesz látható. Ez a film már az utómunkálatoknál tart.

Kövess Minket!



Gamer szótár