A GTA 6 lehet a történelem legfontosabb játéka, állítólag

A GTA 6 lehet a történelem legfontosabb játéka, állítólag

Meddig lehet még fokozni ezt a hatalmas felhajtást?

Mostanra talán már mindenki számára nyilvánvalóvá vállt, hogy egészen különleges az, ami a Grand Theft Auto következő része körül történik. 11 éve, hogy megjelent a GTA 5, ami elképesztő sikert tudhat a magáénak, hiszen mindeddig több mint 195 millió példányt értékesítettek belőle. Már ez elég indok lenne arra, hogy feszülten várjuk a fojtatást, azonban az elmúlt évek és hónapok eseményei eddig soha nem látott magasságokba emelték, a még meg sem jelent játékot. A 2022 óta tartó szivárogtatások sem ártottak hírnevének – sőt –, a decemberben bemutatott előzetese pedig nézettségi rekordokat döntött YouTube-on. A rajongók újabb és újabb információmorzsákat bányásznak ki a rövid felvételből, miközben a GTA 6 következő trailerét várjuk.

Mat Piscatella – a Circana elemzője – a közelmúltban megjegyezte, hogy a GTA 6 lehet a történelem legfontosabb játék kiadása, mivel fellendítheti 2025-ben a videójáték-ipart, ami idén döcögősen teljesít – hiányoznak az olyan címek, mint a tavalyi Hogwarts Legacy, vagy a Marvel's Spider-Man 2.

„Ez egy nehéz év lesz, de ha 2025-re tekintünk – és ha csökkennek a kamatok, és egy kicsit szabadabban áramlik majd a pénz a fejlesztők és stúdiók felé –, akkor ismét lendületet kell kapnia a fejlesztési ciklusnak. Főleg a GTA 6-ra leszünk kíváncsiak. Valószínűleg soha nem volt még ennél fontosabb dolog az iparban, szóval nincs semmi nyomás” – ironizált a végén Piscatella.

2024-ben a játékokra fordított kiadások körülbelül 2 %-kal csökkentek, de vannak pesszimistább vélemények is, amelyek 10%-ot becsülnek. Ezt kéne megfordítania a Rockstar Games-nek a GTA 6 debütálásával, ami szerintünk sikerülni is fog nekik.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár