Tízezrek élvezik a játékot, amiben nem hiszed el mit kell csinálni egy banánnal...

Tízezrek élvezik a játékot, amiben nem hiszed el mit kell csinálni egy banánnal...

Újabb őrület hódít Steamen, most egy banán van a középpontban.

Mostanra már megszokhattuk, hogy időről időre egyre őrültebb trendek kerülnek elő a videójátékok világában, azonban arra ami most jött, valószínűleg senki nem volt felkészülve. Azoknak akik szokták böngészni a Steam statisztikákat, feltűnhetett, hogy a Banana nevet viselő alkotás meglepően nagy népszerűségnek örvend, hiszen a napokban 34 838 egyidejű játékost is a magáénak tudhatott, ezzel elhagyva olyan címeket, mint például a Fallout 76, a Diablo IV, vagy a Slay the Spire. De miről is van szó pontosan?

Az ingyenes játékot megnyitva egy ablakkal találkozunk, ami csupán egy banánt tartalmaz. A játék lényege, hogy kattintgatnunk kell a gyümölcsre, ezáltal pedig véletlenszerű kereskedési kártyák kerülhetnek a Steam raktárunkba. Rengetegféle különböző ilyen kártya létezik, melyek eltérő ritkaságúak, így az értékük is változó – van például, amiből összesen 25 darab létezik, így több száz dolláros áron érhető csak el a piacon. Lehetséges az is, hogy 10 000 kattintást követően sem kapunk semmit, vagy csak egy pár centes tárgyat, de ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy már a 100. kattintás után valami értékesre teszünk szert.

Az egész mozgatórugója a szerencsefaktor, így a játékosok folyamatosan úgy érzik, hogy a következő kattintással megkaparinthatják a főnyereményt. Az így összegyűjtött pénzt Steamen van lehetőség elkölteni. Sokan kattintgatás nélkül is profitálni próbálnak – egyesek sikerrel –, és különböző banánokba fektetnek, melyeknek később szerintük felmehet az értéke. Érdekes, hogy milyen ökoszisztéma képes kialakulni egy ilyen pofonegyszerű ötlet köré.

Ezeket olvastad már?

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy ilyennel találkozhatunk. Létezik az Egg nevezetű játék is, aminek a lényege ugyan ez, azonban soha nem volt ennyire felkapott. Úgy néz ki, hogy egy új trend van kialakulóban, köszönhetően a sok embernek, akik szerencsét próbálnának.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Komplett egészségközpont a karunkon – leteszteltük a Huawei Watch GT 5 okosóráit

Az elmúlt években annyi viselhető okoseszközt dobott piacra a Huawei, hogy újságíró legyen a talpán, aki számon tudja tartani a zsinórban érkező, különböző funkciókkal felturbózott modelleket. Hozzám a Watch GT okosóra-széria két legújabb tagja, a Watch GT 5 és a GT 5 Pro futottak be nemrégiben, amelyeket felválta, több napon keresztül viseltem, és ez idő alatt az alábbi vélemények fogalmazódtak meg bennem.