A Fast X rendezője elkészítené a legnépszerűbb battle royale játék mozifilm változatát is

A Fast X rendezője elkészítené a legnépszerűbb battle royale játék mozifilm változatát is

Szerinte egy csomó mindent el lehetne benne mesélni.

A Halálos iramban tizedik felvonása jól sikerült, hiszen nem csak jól termelt, de a Universal Pictures fejesei szerint a két fejezetből álló lezárás helyett egy trilógiát kellene összeraknia Vin Dieseléknek. Mindenesetre a rendezői székben helyet kapó Louis Leterriernek lesz még feladata vele, de egy másik franchise-ra is kivetette már a hálóját. Elmondása szerint ugyanis szívesen leforgatna egy Fortnite mozifilmet.

„Mert a játék hihetetlen. A karakterek... Úgy értem, annyi mindent el lehet róla mesélni. Vicces lenne. Tele lenne akcióval, meg mindennel.” – magyarázta Leterrier a San Diego-i Comic-Con egyik panelbeszélgetésén Justin Simien rendezőtársának.

Ezeket olvastad már?

A Fortnite, amely először 2017-ben jelent meg, egy rendkívül népszerű – talán a legnépszerűbb mind közül – battle royale videojáték, amelyet online lehet játszani több száz másik játékossal együtt, valós időben. A játékosok egy szigetre ugorhatnak le azzal a céllal, hogy ők legyenek az utolsók, akik talpon maradnak. A játék a bolondos győzelmi táncokról is nevezetes. Megjelenése óta a Fortnite több mint 9 milliárd dollár bruttó bevételt hozott.

Donald Mustard, az Epic Games CCO-ja az év elején egyébként eléggé pozitívan nyilatkozott erről a dologról, mert lehetségesnek tartja, hogy összejön a projekt. Ennek már csak azért is lehet alapja, mert a videojáték-adaptációk mostanában nagyon népszerűek, elég csak a Super Mario Bros.: A film, illetve a The Last of Us sikerére gondolni vagy a hamarosan debütáló Twisted Metal alapján készült tévésorozatra, amelyben Anthony Mackie játssza a főszerepet.

Leterrier legutóbb a Fast X-et dirigálta és legközelebb majd a Fast 11-el fogytatja. De talán kevesen tudják, hogy 2008-ban például neki köszönhetjük a Hihetetlen Hulkot is, amelyben Edward Norton alakította Bruce Bannert, valamint a 2013-as Szemfényvesztőket (Now You See Me) is. Határozottan szereti a változatosságot, ha filmes projektekről van szó, így akár egy Fortnite mozit is simán megcsinálna. Az egyetlen feltételünk, hogy Vin Diesel legyen a főszereplő, és láthassuk őt egy szigeten lövöldözni és lootolni.

Kövess Minket!



Gamer szótár