Barbie-ból lehet A Karib-tenger kalózai franchise következő főszereplője

Barbie-ból lehet A Karib-tenger kalózai franchise következő főszereplője

A Barbie-ban nyújtott kiemelkedő alakítása után az elemzők szerint Margot Robbie már sikeresen átvehetné Johnny Depptől a Karib-tenger kalózai-franchise stafétáját.

Robbie talán még nem olyan nagy sztár Hollywoodban, mint Depp, de rendkívüli szerepeivel elég komoly nevet szerzett magának, elég csak a DCEU-ban látott Harley Quinnre, vagy az Én, Tonya című életrajzi filmre gondolni, amely után Oscar-díjra jelölték az alakításáért. De persze remekül illett hozzá A Wall Street farkasában látott mellékszerep is. A színésznő csodálatra méltó filmográfiával rendelkezik tehát, miközben a Disney szeretne tető alá hozni egy Karib-tenger kalózai spinoffot is – a sztrájk miatt eltolták a produkciót –, és mivel még nem árulták el fixen, hogy ki lesz a főszereplője, ezért akár Margot Robbiet is szívesen látnánk ebben a történetben. Egyelőre annyit tudni, hogy a kiadó több milliárdot hozó filmsorozata kap majd egy hatodik felvonást is, és egy további spinoffal is bővíteni akarják a franchise-t. Utóbbiról úgy nyilatkoztak, hogy női főszereplővel képzelik el a sztorit, és Margot Robbie is a befutók között lehet.

Ezeket olvastad már?

Mindkét projekt lassan indult be, bár a Disney első körben a folytatást szeretné elkészíteni és csak utána térnének rá a spinoffra. Ennek okáról egyelőre nincsen semmilyen információ. Mindenesetre jelenleg úgy tűnik, a Disney nagy hibát követ el a spinoff késleltetésével, hiszen a színésznő legutóbbi Barbie-előadása bebizonyította, hogy képes elvinni egy ekkora volumenű filmet a hátán és abszolút vonzó a nézők számára az ő jelenléte egy produkcióban.

Persze Margot Robbie már Barbie előtt is sztár volt a maga nemében, viszont eddig inkább társszereplőként számították rá és nem kapott olyan sok rivaldafényt egyedül. Ahhoz pedig, hogy sikeresen tovább vigye a nem mindennapi örökséget, amelyet a veterán szupersztár Johnny Depp közel 20 éve tart fenn, egy kiugró teljesítményre volt szüksége. Barbie pedig ezt megadta neki. A The Guardian szerint a Barbie nyitóhétvégéje világszerte rekordot jelentő 356 millió dollárt hozott a konyhára, amivel egyébként ez lett a legnagyobb bevételt elérő alkotás a női rendezésű (Greta Gerwignek köszönhetjük) filmek között. Emellett Robbie legjövedelmezőbb produkciója is egyben, ezért elmondható róla, hogy Hollywood egyik közönségkedvence lett, akiből a Karib-tenger kalózai-franchise is profitálhatna.

Deppnek is egyébként Jack Sparrow volt az egyik legemlékezetesebb szerepe, és az eddig elkészült öt felvonással a Disney 4,5 milliárd dollárt kaszált. Bár eredetileg nem ő volt a széria főszereplője, de az első részben (A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka) nyújtott alakításával még a legjobb színésznek járó Oscar-jelölést is kiérdemelte, majd utána már egyértelműen rá építették a további epizódokat. Mivel Robbie egy rendkívül jövedelmező sztárnak bizonyul idén, akit rajongók hada vesz körül, ezért simán átvehetné a franchise irányítását tőle, már csak azért, mert a 6. résszel kapcsolatban az a hír járja, hogy eltávolodnának Depptől.

Kövess Minket!



Gamer szótár