Visszavonult minden idők egyik legjobb kapusa, Gianluigi Buffon

Visszavonult minden idők egyik legjobb kapusa, Gianluigi Buffon

Világbajnok kapus 45 évesen döntött úgy, hogy szögre akasztja a stoplist, hatalmas örökséget hagyva maga után.

Bejelentette visszavonulását minden idők egyik legjobb kapusa, az olasz Gianluigi Buffon. A Parma, a Juventus, a Paris Saint-Germain és az olasz labdarúgó-válogatott legendája világbajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes, 10-szeres olasz és egyszeres francia bajnok. Hazája válogatottjában 176-szor lépett pályára amellyel toronymagas csúcstartó. 12 alkalommal választották a Serie A legjobb kapusának, és ő lett az első kapus, aki elnyerte az Év labdarúgója címet.

Ennyi volt, emberek! Ti mindent megadtatok nekem, és én is megadtam mindent nektek. Együtt jutottunk el idáig” – fogalmazott posztjában Buffon.

Ezeket olvastad már?

Természetesen közel 30 éves pályafutása során minden Ultimate Teamben megjelent, és rengeteg különleges kártyát kapott. Azonban érdekesség vele kapcsolatban, hogy ezek ratingje meglehetősen eltérő. Főként igaz ez az utóbbi néhány évre, amikor már nem számított első számú választásnak a posztján a Juventusban. Az előző szezonban a Parmában védett és 79-es alap aranykártyája volt. Emellett kapott egy CB Shapeshifters lapot is, amely 93-as OVR ratinget kapott. Az elmúlt szezonokban folyamatosan esett a ratingje (az aranykártyát összehasonlítva), de amikor eljött a PSG-ből, akkor volt nagy az ugrás. Ugyanis a FIFA 19-ben még 88-at kapott, a FIFA 20-ban pedig már csak 83-at. De a FIFA 10 és a 11 között és a FIFA 14, valamint a FIFA 15 között is 4-et esett, míg a FIFA 16 és a FIFA 17 között éppen ennyivel nőtt az összesített értékelése. Neked a csapatod tagja volt valamelyik évben?

Az alábbi képre kattintva megtekintheted galériánkat, ahol Buffon összes FUT-lapját megtalálod.

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár