Christopher Nolan az egyetlen rendező, akinek 4 filmje is fent van az IMDb Top 30-as listáján

Christopher Nolan az egyetlen rendező, akinek 4 filmje is fent van az IMDb Top 30-as listáján

Ráadásul egy elképesztő társaságot is maga mögé utasított az új filmjével.

Az interneten számtalan olyan weboldal van, amelyen szavazni lehet a filmekre, és ezek alapján pedig – minél többen szavaznak annál pontosabb a rendszer – útmutatóul szolgálhat a többieknek, hogy mennyire jó vagy éppen rossz egy adott alkotás. Természetesen a pontszámok alapján kirajzolódik egy lista is, és így kialakul melyek a legjobb vagy épp legrosszabb produkciók. Az IMDb-n sincs ez másként, annyi különbséggel, hogy valószínűleg ez a legismertebb, és sokak számára a legmeghatározóbb kiindulási pontot jelenti a tájékozódás során. Christopher Nolan az Oppenheimerrel viszont olyan dolgot ért el, amit rajta kívül még soha senki nem tudott.

Ezeket olvastad már?

Történelmi mérföldkő

Kezdjük azzal, hogy az Oppenheimer nagy hatással volt sok emberre, és a közönség nagy része bizony remek értékelésekkel látta el a megtekintését követően az oldalon. Nolan ezzel összehozta, hogy a 12 alkotásából 8 is felkerült az IMDb-n a felhasználók szavazatai álta a minden idők legjobb 250 filmjének listájára. Konkrétan a nyolc szerencsés a következő, sorrendben: A sötét lovag, Eredet, Oppenheimer, Csillagok között, A tökéletes trükk, Memento, A sötét lovag: Felemelkedés és a Batman: Kezdődik!.

Ráadásul ezzel sikerült megtörnie a holtversenyt az élen, hiszen eddig ő is tagja volt a Stanley Kubrick, Martin Scorsese és Steven Spielberg kvartettnek, miután ők is hét címmel szerepelnek ezen a listán. Viszont Nolan most már egyeduralkodóvá vált, és kiderült, hogy Kubrick áll hozzá a legközelebb a 13-ból 7-tel.

Ehhez még hozzá kell tennünk, hogy Nolan az egyetlen rendező, akinek négy filmje is ott van a Top 30-as listán, így nyilvánvaló, hogy az IMDb-közösség mennyire értékeli a filmjeit. Íme a négy filmje amely bekerült a legjobb harminc közé – kattints a képre a galéria előhívásához:


Oppenheimer: 8.7-es értékelést kapott

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár