Tom Holland sikeres videójáték-adaptációja, az Uncharted is folytatást kaphat

Tom Holland sikeres videójáték-adaptációja, az Uncharted is folytatást kaphat

Mindenképp tervben van az Uncharted 2, ami bíztató.

A Hollywood Reporter elkapta egy interjúra Charles Rovent, az Uncharted mozifilm producerét, aki egyébként az elmúlt évtizedekben is segített már nagy költségvetésű projekteknél, mint a Christopher Nolan féle vagy a DCEU alkotások.

Ezeket olvastad már?

A videójáték-adaptáció viszont kissé felemásra sikeredett, miután a kritikusok eléggé a földbe állították, miközben a nézők nagy része remekül szórakozott a Tom Holland (Nathan Drake) és Mark Whalberg (Victor Sullivan) főszereplésével készült filmen. A nagyjából 120 millió dollárba kerülő produkció 407 milliót hozott a konyhára emellett, szóval úgy tűnik pénzügyileg is megérte a Sony Picturesnek. Az interjú során Rovent arról kérdezték, hogy a világjárvány idején elért kasszasikert követően érdekelné-e egy Uncharted folytatás.

„Ó, igen! Nagyon jól éreztük magunkat a munkálatok során. A rajongóknak és azoknak is, akik semmit sem tudtak a játékról, nagyon tetszett a film. Szóval mindenképpen szeretnénk még egyet csinálni belőle.”

Az Uncharted 2022-ben debütált a nagyvásznon Ruben Fleischer (Zombieland, Venom) rendezésében. A Naughty Dog akció-kalandjátékaihoz hasonlóan a film is a kalandor Nathan Drake-ről, Sir Francis Drake leszármazottjáról szól, de mégis egy többnyire eredeti történetet igyekeztek elmesélni a főhősről, aki Ferdinand Magellán híres világkörüli expedíciójának elveszett kincseit keresi. Néhány akciójelenetet azonban nem hagyhattak ki és olyan játékokból emeltek át, mint az Uncharted 3 és az Uncharted 4. Példának okáért a harmadik felvonás híres harci jelenetét, amikor a rakomány kihullik a repülőgépből és ilyen körülmények között kell helyt állnia Tom Hollandnak, ha életben szeretne maradni.

Az Uncharted franchise 2007-ben indult útjára Drake's Fortune alcímet viselő játék PlayStation 3-mas megjelenésével. A sorozatnak jelenleg négy fő epizódja van, bár ezek mellett több spin-off és bővítés is készült már az évek során. Minden játékban Drake a főszereplő, aki gyakran szoktak a fiatal Indiana Joneshoz is hasonlítani a kincsek felkutatásának imádata miatt. Érdekesség, hogy míg az eredeti játékokat Amy Hennig rendezte és írta, a későbbi részeket már a Naughty Dog jelenlegi társelnöke, Neil Druckmann irányította, aki a stúdió népszerű The Last of Us sorozatát is megalkotta. Bár 2022-ben PlayStation 5-re megjelent egy Uncharted-gyűjtemény és PC-re is kiadták a Legacy of Thieves Collectiont, a fejlesztőcsapat egyelőre végzett a franchise-szal.

Az Uncharted folytatását hivatalosan még nem jelentették be, miközben a Naughty Dog másik nagy adaptációja, a The Last of Us széria második szezonja már zöld utat kapott. Az HBO Emmy-díjra jelölt sorozatának második évada jelenleg is készül, Craig Mazin, a The Last of Us showrunnerje pedig azt nyilatkozta, hogy a játék második részét több évadban szeretné bemutatni. Az Uncharted jelenleg a Netflix kínálatában elérhető.

Kövess Minket!



Gamer szótár