Ridley Scott megbánta, hogy az Alien: Covenantot rendezte meg egy másik film helyett

Ridley Scott megbánta, hogy az Alien: Covenantot rendezte meg egy másik film helyett

A Ryan Gosling és Harrison Ford főszereplésével készült folytatást végül Denis Villeneuve rendezhette meg.

Tagadhatatlan, hogy Ridley Scott milyen nagy hatással volt a filmiparra, és a kezei közül bizony kikerült néhány kasszasiker is az elmúlt évtizedek során – pénzügyileg olyan sikeres projektek fűződnek a nevéhez, mint a Mentőexpedíció (630 millió dollár), a Gladiátor (503 millió) vagy a Hannibál (351 millió). A rendező pedig olyan hatalmas franchise-ok mögé is beállt, mint az Alien és a Blade Runner. Scott azonban úgy érzi, hogy pályafutása során elkövetett egy hatalmas hibát és azt kívánja, bárcsak soha ne kellett volna választania két legnagyobb alkotása között, mivel az időbeosztása nem tette lehetővé, hogy egyszerre mindkét projekten dolgozzon. Az Empire-nek nemrégiben adott interjújában azt mondta, bárcsak ne kellett volna döntenie az Alien: Covenant és a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) között.

Ezeket olvastad már?

A két filmnek a forgatásai gyakorlatilag ütötték egymást és emiatt csak az egyiket tudta bevállalni rendezni:

„Nem kellett volna meghoznom ezt a döntést, de muszáj volt. A Blade Runner 2-t kellett volna megcsinálnom.”

Scott végül az Alien: Covenant mellett tette le a voksát, amely a Prometheusban megalapozott narratívát követő folytatásnak felel meg. Eredetileg a Szárnyas fejvadász 2049 rendezője lett volna, mielőtt visszalépett volna a projekttől, hogy az Alien: Covenant munkálatainak élére álljon, amelyet szintén 2017-ben akartak bemutatni. Így Denis Villeneuve váltotta őt a Szárnyas fejvadász 2049-ben, Scott meg a film egyik executive producere lett, pedig végül kiderült, hogy nagyon nem szívesen hagyta ott a rendezői széket, ámbár az Alien-franchise-hoz fűződő erős kötődése miatt könnyen megérthető, hogy végülis miért döntött így, amit aztán évek múltán úgy tűnik megbánt.

Scott még mindig aktív részese az Alien-franchise-nak is. Ő az egyik producere a kánon közelgő hetedik részének, az Alien: Romulusnak, amelynek forgatása 2023. júliusában fejeződött be. Ennek a cselekményéről egyelőre keveset tudni, bár a jelek szerint egy önálló történetet mesél majd el, amely ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a filmsorozat. Az Evil Dead rendezője, Fede Álvarez felel ezért a produkcióért, a szereplők között pedig olyan neveket lelhetünk fel, mint Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu.

Kövess Minket!



Gamer szótár