A DC filmjeit is szétoltotta a Shazam sztárja, pedig csak segíteni akart

A DC filmjeit is szétoltotta a Shazam sztárja, pedig csak segíteni akart

Levi megmondta a frankót chicagói Fan Expón, ami a visszájára sült el.

Az egy dolog, hogy a kritikusok vagy a közönség leszólja Hollywoodot, ha gyér minőségű filmeket készít. Más dolog, ha az említett megkérdőjelezhető filmek sztárjai is csatlakoznak hozzájuk és felszólalnak velük együtt.

Ezeket olvastad már?

Zachary Levi pontosan ezt tette szombaton a hétvégén megtartott Fan Expón, miután az év egyik legnagyobb bukásának sztárja arra buzdította a résztvevőket, hogy ne nézzenek szar filmeket, és ezzel segíthetnének az iparágnak is. Az a humoros része a felszólalásának, hogy láthatóan figyelmen kívül hagyta azt az aprócska tényt, hogy sokan közülük éppen ezt tették, amikor beültek a Shazam! – Az istenek haragja (Shazam! Fury of the Gods) című filmre, amelyben ő játszotta a főszerepet. Pénzügyileg tényleg nagyon gyengén teljesített a kasszáknál, de a kritikusok sem kímélték a második felvonást. Bár a Rotten Tomatoes oldalán a 49% mellett a nézők 86%-ot adtak rá, addig a Metacriticen már a felhasználók is csak 5.2 pontra értékelték átlagban. Ez a jelenség pedig egy ideje már igaz a DC filmes univerzumára is, hiszen pocsékabbnál-pocsékabb alkotásokat küldenek moziba és aztán csodálkoznak a Warnernél, hogy szinte egytől-egyig megbuknak.

Levi egyébként miközben kifejezte támogatását az írók és színészek sztrájkja iránt, hangot adott csalódottságának is az iparág egészével kapcsolatban.

„Én személy szerint úgy érzem, hogy a Hollywoodból származó tartalom nagy része szemét – nem törődnek eléggé azzal, hogy valóban nagyszerű dolgokat alkossanak meg. Nem teszik. Hányszor nézel meg egy trailert, és mondod azt: 'Ó, Istenem, ez annyira királyul néz ki!'. Aztán elmész a filmre, és: 'Ezt kaptam?' .Tudják, hogy ha megvetted a jegyet, és a székben ülsz, már megszerezték a pénzed. És az egyetlen módja annak, hogy ezen bármit is változtassunk, hogy nem megyünk el a szemét filmekre. Hanyagolni kell a gyatra produkciókat. Ez segíteni fog. Nagyon is.”

Az biztos, hogy ezzel gyakorlatilag segített még egy szöget ütni a DCEU koporsójába, de persze reflektált A Shazam! folytatásának kritikáira is – miközben korábban a film marketingjét is hibáztatta a rossz eredmények miatt:

„A közönség által adott pontszám még mindig elég jó, de ami a kritikusokat illeti, nem is tudom, nagyon furcsán és zavarba ejtően alacsony volt ez az érték, és az emberek őrülten barátságtalanok voltak. Nézze, én is részese voltam a dolgoknak, és bármennyire is szeretném, hogy jó legyen, azért, hogy rendben van, pedig sok mindent kihagytak belőle. Nem azt mondom, hogy a Shazam! Az istenek haragja egy tökéletes Orson Welles remekmű, de ez egy rohadt jó film.”

Levi megjegyzései azonban felvetik a kérdést: Ki dönti el, hogy mi a jó? Persze lehet, hogy a közönség 86 százalékának tetszett a Shazam 2, de ez a 86 százaléka egy viszonylag kis csoportnak, akik valószínűleg némi elfogultsággal nézik meg a DC és Levi filmjeit.

Kövess Minket!



Gamer szótár