Úgy tűnik a Wish-es vasember tarol az első vetítések után

Úgy tűnik a Wish-es vasember tarol az első vetítések után

A latin-amerikai kultúra bemutatása a film során sokat dobott a latba az első vetítések alkalmával.

Az eltolás helyett a Warner Bros. végül húzott egy merészet és moziba küldte a DCEU egyik utolsó vagy éppenséggel a DCU egyik első alkotását – bár itt inkább arra kell gondolni, hogy a karaktert szeretnék tovább vinni majd, hiszen Gunnéknál a Superman: Örökséggel kezdődik az új időszámítás.

Ezeket olvastad már?

Mindenesetre a Kék Bogár berepült a premier előtti vetítésekre és így néhány bennfentesnek már volt lehetősége végig élveznie a két órás alkotást. Természetesen jó néhány meg is osztották az első élményeiket, ezért talán képet kaphatunk róla, hogy mi vár ránk, ha úgy döntünk jegyet váltunk rá – egyébként nem, mert általában túlságosan elfogultak ilyenkor az első vélemények, szóval ezeket a helyén kell kezelni ilyenkor.

Az A-listás színészgárdával, köztük újoncokkal és veteránokkal, ez a produkció egy vadonatúj karakterrel bővíti a DC örökségét, így még az új filmes-univerzum létrejötte előtt elfoglalhatja méltó helyét a nagyvásznon.

Brandon Davis, a ComicBook.com munkatársa többnyire nagyszerűnek írta le az új filmet, kiemelve a praktikus szuperruhát és George Lopez alakítását, miközben elismerte, hogy néhány dolog túlságosan buta vagy gyerekes volt számára.

Steven Weintraubot a Collidertől kellemesen meglepték a látottak, miközben első sorban Angel Manuel Soto rendezését dicsérte, amiért sajátos ízt adott a szuperhős műfajnak, de kiemelte a latin kultúrát és a családi értékeket is.

A Film Speak házigazdája, Griffin Schiller úgy emelte piedesztálra a filmet, mint a DC hatalmas győzelmét, és méltatta a főszereplő Xolo Maridueña alakítását, illetve a történetről is elismerően nyilatkozott.

Umberto Gonzalez, a The Wrap munkatársa szerint hihetetlenül jó (és) annyira egyedi lett a Kék Bogár, ráadásul a film zenéjétől el volt ájulva, de a latin közösség sokszínűsége is nyerőnek bizonyult.

Fico Cangiano (CineXpressPR) a Kék Bogarat nagyszerű moziélménynek nevezte, dicsérve az életre keltett latin kultúrát, miközben úgy jellemezte, hogy fantasztikus felvezetése volt ez a film Jaime Reyes karakterének.

Cangiano méltatta a film nagyszerű vizuális effektjeit, illetve kiemelte Maridueña és Lopez, valamint a többi szereplő alakítását.

A POC Culture itt nem állt meg a dicséretben és a kedvenc (Christopher) Nolan utáni DC-filmjüknek nevezte a Kék Bogarat, mivel nagyon élvezték a mexikói kultúra egyedi hangulatát a sztori során.

Carlos Aguilar filmkritikust lenyűgözte a popkultúra részletes bemutatása és a jó néhány történelmi utalás, valamint rámutatott, hogy ez olyan filmkészítők munkája volt, akik ismerik és törődnek Latin-Amerikával.

Kövess Minket!



Gamer szótár