Az eddigiek alapján a Kék Bogár bukhatja a legnagyobbat a DC filmek közül

Az eddigiek alapján a Kék Bogár bukhatja a legnagyobbat a DC filmek közül

Nem is lenne meglepő, hiszen csak követné a Black Adam, Shazam! Az istenek haragja és a Flash – A villám példáját.

Nem nagyon lennénk James Gunn és Peter Safran helyében, a DCU frissen kinevezett két atyaúristene ugyanis már most foghatja a fejét, mivel nem lesz egyszerű egyenesbe hozni a DC filmes univerzumát. Az elmúlt két év gyakorlatilag egy hatalmas fiaskó, és az újraindítás is csak 2025-ben esedékes a Superman: Legacy című alkotással – melyet maga Gunn írja és rendezi.

Ezeket olvastad már?

A sorban viszont most a Kék Bogár (Blue Beetle) következik, de az előrejelzések már most gyászosak. Érdemes megemlíteni, hogy előtte már három korábbi produkció is elhasalt, pedig még Dwayne "The Rock" Johnson is sikerült rávenni – naná, hogy sikerült, hisz elmondása szerint a szerelemprojektje volt – a Black Adam főszerepére. A 2022-ben bemutatott film végül 67 milliót hozott az első hétvégéjén, majd az Egyesült Államokban ez 168-nál állt meg, míg a világ többi tájáról egy bő kétszázzal még megtoldották a nézők, így 393 millió dollárnál állt meg. Tekintve, hogy a hírek szerint 200 és 250 millió dollárba került az elkészítése, és akkor a marketinget még nem is adtuk hozzá, ez így nagyon karcsú, főleg úgy, hogy az egyik legnagyobb név is szerepet kapott benne.

A Shazam! Az istenek haragja még látványosabbat bukott. A 125 millióból leforgatott alkotás csak 30 millió dollárra volt képes a nyitóhétvégéjén, de később sem lett sokkal jobb az eredmény, mivel 57 milliónál megállt a számláló. A világ többi részén sem volt sokkal népszerűbb, a teljes bevétel ugyanis épp csak meghaladta a 130 milliót.

A Flash – A Villám egy fokkal jobban szerepelt a mozikban, de erre sem lesz túlzottan büszke a Warner Bros. A 200 milliót kóstáló szuperhős kaland 55 millióval nyitott, amely 107-re duzzadt a végén, míg az összbevétel 267 millió dollárnál megállt.

Az előzetes becslések, a fentebb leírtak alapján pedig azt vetítik előre, hogy a Kék Bogár – amely 120 millióból született meg – az eddigi leggyatrább nyitányt kalapozhatja össze, emellett pedig az elemzések szerint az új szuperhős film 27 és 55 millió dollár között termelhet majd az Egyesült Államokban a teljes futamideje alatt.

Kövess Minket!



Gamer szótár