2 dolog miatt a Warner Bros. majdnem elhalasztotta a Kék Bogár premierjét

2 dolog miatt a Warner Bros. majdnem elhalasztotta a Kék Bogár premierjét

Nagyon nem jött jól nekik a Hollywoodi filmgyártás leállása.

Az a helyzet, hogy nincs jó helyzetben a DC filmes univerzuma, és egyelőre még a James Gunn, Peter Safran duó bemutatkozója is várat magára. A DCU két új atyaúristenének kellene ráncba szednie a franchise-t, ami nem lesz egy könnyű dolog. A Black Adam – Dwayne Johnson ellenére is –, a Shazam! Az istenek haragja és a Flash – A Villám is csúfosan megbukott, de nem csak kritikailag, hanem pénzügyileg sem teljesítettek jól.

Ezeket olvastad már?

A következő "versenyző" pedig nem más, mint a Kék Bogár (Blue Beetle), de az írók és színészek sztrájkja miatt nincs jó helyzetben ez a szuperhős sem. Ráadásul nem csak ez hátráltatja a produkciót, hiszen a Gunn féle Superman: Legacy is csak 2025-ben kerül a mozikba – tehát jobbat tehetne a produkciónak egy későbbi bemutató, mert közelebb kerülne a rebootolt DCU sztorihoz. Ezért a Warner Bros. fontolóra vette a film eltolását 2024-re – jelenleg 2023. augusztus 18-a a premierdátuma. Fontos tudni, hogy a sztrájk miatt az érintett színészek még a promócióban sem vehetnek részt, korábban ezért például az Oppenheimer londoni premier előtti vetítéséről is kimentek a főszereplők.

A Kék Bogár egyébként eredetileg HBO Max exkluzív filmnek készült, de a Warner Bros. 2021. decemberében úgy döntött mégis a moziban a helye. A Cobra Kai-ból ismerős Xolo Maridueña alakítja a főszereplőt, Jaime Reyest, egy friss diplomás főiskolást. Miután kapcsolatba kerül egy fejlett technológiával, a Szkarabeusszal, képes lesz átalakulni a címszereplővé, illetve számos képességre is szert tesz, mint például a repülés, az extra erő. A képregényekben Reyes a harmadik karakter, aki Dan Garrett és Ted Kord után magára öltheti Kék Bogár különleges ruháját. A filmet Angel Manuel Soto rendezte Gareth Dunnet-Alcocer forgatókönyvéből.

A Kék Bogár még nem része a James Gunn és Peter Safran által újraálmodott kánonnak, mégis arról számoltak be, hogy Jaime Reyes egyike lesz azon kevés szereplőnek, aki átkerül az új DCU-ba. Nem vagyunk meggyőződve róla, hogy ez a történet beváltja a hozzáfűzött reményeket, sőt, inkább az egyik utolsó szög lehet a DCU koporsójába, de talán egy kellemes csalódás esetén reményt adhat az új Superman filmnek, ami gyakorlatilag a Warner Bros. utolsó mentsvára lehet ezen a téren.

A vállalat végül mégsem változtat a menetrenden és augusztusban tényleg berepül Kék Bogár a mozikba, hogy elszórakoztassa – vagy éppen elszomorítsa – a lassan kiábrándult rajongókat.

Kövess Minket!



Gamer szótár