A The Flash bevétele még az egyik legrosszabb szuperhősös filmét is alulmúlja

A The Flash bevétele még az egyik legrosszabb szuperhősös filmét is alulmúlja

Az Ezra Miller féle Villám gyatrábban szerepel az Egyesült Államokban, mint a Ryan Reynolds féle Zöld Lámpás, ami hatalmas szó.

Ha a legrosszabb szuperhősös filmeket szeretnéd felkutatni, akkor elég hamar szembejön veled majd a Ryan Reynolds nevével fémjelzett Zöld Lámpás (Green Lantern – 2011). Ez az alkotás kapta az egyik leggyengébb értékelést az elmúlt 2 évtizedben, a Rotten Tomatoes oldalán 26%-ot kapott, míg a Metacriticen 39-et. A kritikusokon és a rajongókon kívül még maga Ryan is elismerte, hogy ez egy gyenge eresztés, és később a Deadpool 2-ben saját maga figurázta ki a 2011-es művet. Mondanunk sem kell, hogy pénzügyileg is nagy buktának számít, miután a 200 milliós büdzséből készült film 220 milliót – ebből 116-ot az USA-ban – hozott a pénztáraknál.

Ezeket olvastad már?

Hogy ez miért érdekes?

Azért, mert a Flash – A Villám (The Flash) visszaszerezhette volna a DCU rajongók bizalmát, valamint előkészíthette volna James Gunn és Peter Safran megújuló moziverzumát, amely majd a 2025-ös Superman: Legacy-vel kezdődik. Ehelyett azonban a hatalmas költségvetéshez alacsony nézői érdeklődés társult, így csúfosan leszerepelt az amerikai pénztáraknál, pedig az első vetítéseket követően minden idők egyik legjobb szuperhősfilmjeként emlegették a filmet.

A film eddig mindössze 106 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban, amivel körülbelül 10 millió dollárral maradt le a Zöld Lámpás mögött. Bár ez közel sem olyan rossz, mint a Shazam! Az istenek haragja 57 millió dolláros borzalmas eredményéhez képest, de jóval elmarad a Black Adam 168 millió dolláros bevételétől, pedig még ez is hatalmas csalódásnak számított.

Ha pedig arra gondolunk, hogy a legutóbbi 3 DC filmek hazai összbevétele együttvéve sem érik el a James Gunn által rendezett A galaxis őrzői Vol. 3. eredményét, akkor nagyon lehangoló képet kapunk.

Kövess Minket!



Gamer szótár