The Flash: Koncepciós rajzokon Dark Flash

The Flash: Koncepciós rajzokon Dark Flash

Az egyik modellező osztotta meg a közösségi médiában.

A Flash – A Villám (The Flash) egy szokatlan projekt, hiszen már egy jó ideje elkészült, de Ezra Miller magatartásbéli problémái eléggé rányomták a bélyegét. Egy ideig arról is szó volt, hogy a Warner végül nem küldi moziba a filmet, aztán mégis úgy érezték a nehéz helyzetben lévő DCU kapcsán, hogy be kellene mutatni egy jó szereplésben reménykedve. Ez elmaradt, mert eléggé rosszul szerepelt a pénztáraknál, miközben a kritikusok sincsenek elragadtatva tőle, és bár az előzetes trailerek alapján egy kifejezetten izgalmas és remek filmnek tűnt, a teljes játékidőt látva mégsem ezt mondható el róla.

Ezeket olvastad már?

Egy viszont biztos, hogy a film egyik főgonoszának megalkotása nem volt sétagalopp, amit most az egyik művész is elismert. Peches volt a stúdió ezen a téren is, ugyanis egy hibának köszönhetően az egyik előzetesből is kiderült ki töri a legtöbb borsot majd Barry Allen orra alá, de bizonyos merchandise termékek is idő előtt felfedték a kilétét.

SPOILER

Ha esetleg még nem láttad volna a filmet és szeretnéd megnézni, akkor lehet, hogy nem érdemes tovább olvasnod. Mindenesetre Sam Williams, a Flash – A Villám egyik modellezője az Instagramon mutatta meg a legkirályabb képeket a film titkos időutazó gonosztevőjéről, Dark Flashről.

Dark Flash a filmben szereplő fiatal Barry Allen egy változata, aki egész életét azzal töltötte, hogy egy fix eseményt – Batman (Michael Keaton) és Supergirl (Sasha Calle) halálát - próbált megakadályozni.

A posztból kiderül, hogy Williams nagyon büszke a Dark Flash dizájnjára, de elismerte nem volt könnyű a megalkotásának folyamata:

„Erre elég büszke vagyok. Kihívást jelentett számomra, mivel ez inkább egy teremtmény-projekt volt, mintsem kellék vagy jelmez, de valójában egy kellemes újdonság. Szerintem ő volt az egyik legsikeresebb dolog, amit a Flash-ben csináltunk.

Alexandra Byrne tervezte. A Jelmezfelügyelő Dan Grace volt és ismét Domachowski készítette az eredeti koncepciót.

Gyakorlatilag ez Kristyan Mallett és a jelmezFX csapat együttműködése volt. Elkészítettük a mintákat és megformáztuk őket, majd kiöntöttük latex habgumiból. Ez jól működött. Ő alkotta meg a protéziseket is.”


Kattints a képre a galériához!

Sok szempontból Dark Flash egyébként nem a film igazi gonosztevője, ahogyan az Acélemberből megismert Zod tábornoka sem. Az igazi ellenség valójában maga az idő, Dark Flash pedig inkább Barry Allen erkölcsi küzdelmének reprezentációjaként szolgál, míg Zod valójában csak egy leküzdendő akadály. Mivel a The Flash a klasszikus "Flashpoint" esemény adaptációja volt, sokan végül csalódottan vették tudomásul, hogy Reverse Flash nem tűnt fel a kaland során. Ennek ellenére Andy Muschietti rendező megerősítette, hogy Eobard Thrawne továbbra is Barry édesanyjának gyilkosa, és valószínűleg egy soha meg nem valósuló folytatás gonosztevője lenne.

Ráadásul azt is el lehet mondani, hogy Dark Flash némileg csalódást okozott, főleg, hogy csak néhány perc erejéig volt látható a filmben.

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár