2 hétvége után a The Flash a második legrosszabb szuperhősös filmnek mondható

2 hétvége után a The Flash a második legrosszabb szuperhősös filmnek mondható

Csak egyetlen alkotás előzi meg a bevételi mutatókat illetően a DC új produkcióját.

James Gunn nemrég vette át a DC Univerzum irányítását, és az igazság az, hogy a franchise továbbra sem szerepel túl fényesen a mozikban. A Flash - A Villám (The Flash) film pedig amolyan vízválasztó alkotásnak mondható, hiszen a bemutató előtt még javában ajnározták az Ezra Miller botrányhős főszereplésével készült projektet, de mint kiderült nem igazán sikerült olyan jól, mint azt szerették volna. Már az is csoda bizonyos szempontból, hogy végre bemutatták nagyvásznon a többek között Michael Keatont és Ben Afflecket – mindketten ismét magukra öltötték a Batman jelmezt – is soraiban tudó filmet, de végül csalódást keltően szerepel a pénztáraknál. Olyannyira, hogy a bevételek alapján a második legrosszabb képregény-adaptáció vált belőle.

Egészen elképesztőnek hathat, de a Flash – a Villám 73%-os visszaesést produkált a második hétvégéjén. A vélemények szerint ennek az egyik fő oka – amellett, hogy a DC egyébként is vergődik a mozis alkotásaival – a CGI, aminek az volt a célja, hogy a filmet egy kicsit mutatósabbá tegye a többihez képest, végül csak tönkretette a jó pillanatokat, és akkor még finoman fogalmaztunk. A produkció, amely állítólag "minden idők legjobb szuperhősfilmje" lett volna, még csak nem is a legjobb szuperhősfilm, ami ebben a hónapban kijött.

A források szerint a Flash – a Villám az első hazai hétvégéjén közel 55 millió dolláros bevételt ért el, ami a film beharangozóját és a stúdió által leírtakat tekintve már önmagában is kevés volt. A második hétvégére pedig csak 15,3 millió dollárt hozott a konyhára, ami 73%-os visszaesést jelent a bevételeket illetően. Ennél gyalázatosabban csak a Morbius teljesített még 2022-ben, Jared Leto vámpíros kalandja a nyitóhétvégén 46 millió dollárt fialt, míg a második hétvégére már csak 13,5 millió jött össze.

Kövess Minket!



Gamer szótár