Már Diesel is szeretne egy 12. Halálos iramban filmet, de egyvalaki helyre tette

Már Diesel is szeretne egy 12. Halálos iramban filmet, de egyvalaki helyre tette

A rendezőnek nagyon más a véleménye.

Valamit nagyon tud Vin Diesel, hiszen a Fast X már a Halálos iramban tizedik felvonása és az elmúlt két évtizedben nemhogy csökkent volna, hanem csak nőtt a franchise népszerűsége. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mintsem a bevételi oldal, hiszen 2023-ban a tizedik epizód a negyedik legjobban jövedelmező produkció eleddig a maga 704 – világszerte begyűjtött – milliójával. Nem véletlenül kereste fel a Universal Pictures vezetése a főszereplőt, hogy a két részesre tervezett lezárásból inkább csináljon egy trilógiát.

Ezeket olvastad már?

Mostanra úgy tűnik ez az ötlet Dieselnek is tetszene, miután a film népszerűsítése érdekében a sajtóban megszellőztette a Fast and Furious 12-t is. Ez azt jelenti, hogy a 2025-ös Fast 11 után – amelyre még Dwayne Johnson is vissza tudták hívni –, néhány évvel később egy újabb részt is moziba küldene. Michelle Rodriguez csatlakozott kollégájához és kifejtette, hogy a legjobb történeteket általában három felvonásban mesélik el. Bár ezt a Universal egyelőre még nem erősítette meg, de Dieselnek tényleg megfordult a fejében trilógiává bővíteni a finálét.

Louis Leterrier azonban gyakorlatilag visszarántotta a szereplőket a földre és egyetlen megjegyzéssel elvetette a Fast and Furious 12 ötletét.

„Az egyik érdekesség Vinnel kapcsolatban, hogy egy sajtókörút alkalmával bármit megemlít a rivaldafény érdekében. Én pedig olyan vagyok ilyenkor, mint ő, csak én így fogalmazom: 'Igen, persze, a következő filmben elmegyünk a Holdra. Na, viszlát."

Ezek szerint Leterriernek esze ágában sincs visszatérnie a 11. filmet követően és alighanem valóban azzal járnánk a legjobban, ha lezárnák végre a sztorit, de mint tudjuk, egy ilyen fejőstehenet nem akarnak csak úgy elengedni vagy parlagon heverni. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy spin-offok révén a Universal lényegében még mindig sok lehetsőge lenne életben tartani a sorozatot. Ha pedig azt vesszük alapul, hogy egyre több kritika éri Dieseléket, mert már eléggé eltávolodott az eredeti koncepciótól az új részekkel, akkor valóban érdemes megfontolni a mihamarabbi lezárást. Ezt támogatja Louis Leterrier is, elvégre nem kellene három egymást követő filmet készíteni ahhoz, hogy megválaszolják az évek óta húzódó kérdéseket.

Kövess Minket!



Gamer szótár