Minden idők legjobb PC-s játékává vált a Baldur's Gate 3

Minden idők legjobb PC-s játékává vált a Baldur's Gate 3

Két népszerű oldalon is felért a csúcsra, hiszen ez a játék kapta a legjobb értékelést ezen a platformon.

Érdekes módon a Baldur's Gate 3 hivatalos megjelenését végül nem eltolták, hanem inkább előrehozták, hogy elkerülje a Starfielddel való nagy versenyt, és úgy tűnik ez nagy húzás volt a Larian Studios részéről. Ráadásul a játék nagyon jóra sikeredett, és rajongók százezrei imádják a szűk két hete bemutatott címet. Az a fajta parádés szoftver, ami képes átvenni az irányítást az életed felett, és elfeledtetni veled a családodat, a barátaidat és a munkádat.

Ezeket olvastad már?

Az egyidejű játékosok számában már sikerült egy nagy rekordot felállítania a Baldur's Gate 3-nak, de most egy újabb hatalmas mérföldkövet ért el. Az RPG ugyanis jelenleg a Metacritic és az OpenCritic oldalain is minden idők legmagasabbra értékelt PC-s játéka. Előbbin 97-es értékelést kapott a kritikusoktól, és jelenleg 32 beszámoló érkezett az oldalra a játékról – 97-et kapott a Disco Elysium: The Final Cut is, de jóval kevesebb review után –, miközben a felhasználók 9.2 ponttal látták el, amivel ott van az élen az olyan címekkel, mint a Half Life, Warcraft 3: The Frozen Throne, Counter Strike vagy a Deux Ex.

Opencriticen szintén minden idők legjobb PC-s játékának számít az ugyancsak 97 pontjával, de ha minden platformot figyelembe veszünk a portálon, akkor is az első helyen található a Baldur's Gate 3, holtversenyben a Super Mario Odyssey-vel.

Kövess Minket!



Gamer szótár