Fejlesztői pokolban van a GTA 6?

Fejlesztői pokolban van a GTA 6?

Egy volt fejlesztő árulkodott ezúttal, aki dolgozott a játékon néhány évvel ezelőtt.

Továbbra is hatalmas az érdeklődés a GTA 6 iránt, de a hivatalos bejelentés egyelőre nem akar megtörténni, még várat magára a Rockstar hivatalos posztja és előzetese. Azonban a rajongók addig is kiszolgálják magukat és kutatnak, elméleteket gyártanak, időnként szivárogtatnak, így már van egy képünk a játékról, de azért továbbra is sok a kérdőjel.

Mivel a GTA V, az Online része és az RP-szerverek a mai napig óriási népszerűségnek örvendenek, ezért sokáig senkit se lepett meg, hogy a Rockstar nem siet sehova a hatodik résszel. Nos, mint kiderült, a háttérben természetesen folytak a munkálatok.

Ezeket olvastad már?

Ezt honnan tudjuk? Természetesen egy volt fejlesztőtől és annak LinkedIn-profiljáról. Jon Young, a Rockstar Games korábbi alkalmazottjának profilján azt állítja, hogy 2015-2018 között a GTA VI-on dolgozott vezető videószerkesztőként. Ez megerősíteni látszik, hogy a játék a GTA 5 megjelenése után alig két évvel már a kezdeti stádiumban volt. Ez egyébként némileg megerősíti azokat a híreszteléseket is, hogy már korábban elkezdték a fejlesztést, amelyet egy időre leállítottak, majd újraindítottak.

„A VI teljes fejlesztés alatt állt az RDR2 megjelenése előtt, de az RDR2 megjelenése körül újraindították. A Rockstar beadott egy szabadalmat, és az egyik feltalálója csak 2019-ben csatlakozott a Rockstar Gameshez. Bár a 'reboot' mögött bizonyára részben a válsággal kapcsolatos aggályok álltak, a Rockstarnak valószínűleg új Animation technológiára is szüksége volt” – mondta az általában jól értesült bennfentes, Tez2.

Mint azt tudjuk, a Take-Two előrejelzései szerint hatalmas bevételnövekedésre számítanak hamarosan, amely azt jelezheti, hogy a GTA 6 közel 10 év fejlesztés után végre megjelenhet. Amennyiben valóban így van, akkor a bejelentés sem lehet már messze, de mint minden Grand Theft Auto VI-tal kapcsolatos pletyka és feltételezés esetében, most is kellő óvatosságra intenénk mindenkit.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.