Gyakorlatilag Han Solot is játszhatunk majd a Starfieldben

Gyakorlatilag Han Solot is játszhatunk majd a Starfieldben

A dutyiba is bedobnak minket, ha vétünk a törvények ellen.

Már lassan egy elsős is el tud kezdeni visszaszámolni a Starfield megjelenéséig (szeptember 6.), annyira közel vagyunk már hozzá, ennek ellenére még mindig érkeznek róla futószalagon az információk. Ez így lesz még a jövő héten is biztosan, mert az Xbox biztosan bemutatja a Gamescomon is. Most viszont térjünk kicsit vissza még a jelenbe, ugyanis több nagyon érdekes részletről rántották le a leplet.

Kezdjük a legfontosabbal: aranylemez lett, ami azt jelenti, hogy a cím fő fejlesztési munkálatai befejeződtek. Ezzel pedig megnyílt az út az előtöltés előtt is, a Bethesda pedig annak rendje és módja szerint megerősítette, hogy a játékosok augusztus 17-től Xbox Series X/S-re, augusztus 30-tól pedig Steamre is előretölthetik a játékot. Amennyiben még nem vásároltad meg, de szeretnéd, érdemes tudni, hogy Starfield többféle kiadása is előrendelhető. A 70 dolláros alapváltozat, amely az alapjátékot tartalmazza, az Xbox Game Passon keresztül is elérhető lesz konzolra és PC-re.  A Digital Premium Edition és a 300 dolláros Constellation Edition a játék első sztoris kiegészítőkét, a Shattered Space-t, valamint szeptember 1-jén kezdődően akár öt nap korai hozzáférést is tartalmaz majd.

Ezeket olvastad már?

Azonban itt még nem állt meg az információdömping. Sok rajongó arra volt kíváncsi, hogy mennyire lehetséges az előrehaladás egy puskalövés nélkül. Ez nem véletlen, természetesen, ha van valami, amit játékosok szeretnek csinálni egy alapvetően harcokat tartalmazó játékban, az a békés párbeszéd. Azonban van egy rossz hírünk azoknak, akik a Starfieldben a harcot elkerülve diplomatát szeretnének játszani, mert Bethesda megerősítette, hogy ezt sajnos nem tehetik meg. Nincs mód arra, hogy pacifistaként játsszuk a Starfieldet, hiszen egy ponton mindenképpen harcolni és ölni kell. Vannak ugyan nem halálos lehetőségek a játékban (Speech Challenge, ezzel rávehetsz valakit, hogy tegyen meg valamit, például ne harcoljon veled), de a cím alaptermészetét tekintve nem lehet úgy végigmenni a teljes kampányon, hogy ne tapadjon valamennyi vér a kezünkhöz. Ennek ellenére sok olyan szituáció lesz, ahol választhatunk békésebb megoldást, de elkerülni nem tudjuk.

Mivel egy Bethesda RPG-ről van szó, feltételezhetjük, hogy rengeteg karakter lesz, akikkel együtt utazhatunk majd, de vajon hány társunk lehet? Lesz bőven választék, ugyanis a Bethesda Game Studios augusztusi kérdezz-feleletében kiderült, hogy "több mint 20 nevesített karakter" van, akik "toborozható társként" szolgálnak a Starfieldben. Ők képesek csatlakozni a legénységedhez, és különböző buffokat és előnyöket nyújtanak a karakterednek. Mindegyiküknek megvan a maga egyedi képessége és készsége, valamint egyedileg készített, lore-ral tarkított háttértörténete. Hangsúlyozták, hogy ezek közül négy társ a Constellationtől lesz, ami vitathatatlanul a játék legfontosabb frakciója, míg a többiekkel utazásaid során találkozhatsz.

Emellett azt is elárulták, hogy lesz lehetőség minden fontosabb városban ingatlant vásárolni. Azonban a törvényt érdemes lehet mindenhol betartani, mert bizony letartóztathatnak. Ekkor több opció is áll majd előtted: választhatod, hogy börtönbe mész vagy pénzbírságot fizetsz (vagy akár ellenállsz a letartóztatásnak és megpróbálsz megszökni). Ez pedig egy valós veszély, hiszen bizonyos tárgyak "csempészárunak" számítanak, és azokat át kell csempészned a nagyobb települések körül keringő biztonsági hajókon.

Kövess Minket!



Gamer szótár