A Warner Bros. az időjárásra keni a Kék Bogár csúfos kudarcát

A Warner Bros. az időjárásra keni a Kék Bogár csúfos kudarcát

Még ilyet, a Hilary hurrikán keresztül húzta a forgalmazó számításait!

A Kék bogár beváltotta a hozzá fűzött reményeket negatív értelemben, miután 25 millió dollárt kapart csak össze a hazai és további 18,6 milliót fialt a nemzetközi jegypénztáraknál. Ezzel a DCEU eddigi második legrosszabb nyitóhétvégéjét sikerült összehozni. Az egyetlen film, amelyet le tudott előzni az az 1984-es Wonder Woman volt, de valószínűleg azt is csak azért, mert ugyanazon a napon mutatták be Gal Gadot filmjét az HBO Max-on, mint amikor a mozikba került. Annak a filmnek 16,7 millió dolláros nyitóhétvégéje volt az Egyesült Államokban.

Ezeket olvastad már?

A bevételi eredményekre reagálva a Warner Bros. Pictures közleményt adott ki, miszerint a gyenge teljesítmény a Hilary hurrikánnak köszönhető.

„A vihar hatása jelentős, különösen Dél-Kaliforniában, ahol a filmet sok helyen játsszák.”

Azt azért tegyük hozzá, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat Los Angeles-i irodája szerint a Hilary 84 év óta az első trópusi vihar, amely elérte Dél-Kaliforniát, és gyakorlatilag minden csapadékrekordot megdöntött a térségben. Los Angeles pedig a Kék bogár első számú piacának számít, és a bemutatóját követő napokban heves esőzések, áradások, sárcsuszamlások és sziklaomlások sújtották a térséget.

A box office tracker szerint a Kék bogár 10 legfontosabb piaca sorrendben Los Angeles, New York, Dallas, San Francisco, Houston, Chicago, Phoenix, Atlanta, D.C. és Philadelphia. Tekintve, hogy Los Angeles még mindezek ellenére is kifejezetten jól teljesített, nehéz elképzelni, hogy a vihar csökkentette volna jelentősen az ottani jegybevételeket. Mindazonáltal a film az Egyesült Államok más részein is szenved, tehát elég fura dolog volt az olvasni a forgalmazó bejegyzésében, hogy az időjárás rondított volna bele a bevételekbe.

Mindenesetre az első hétvégén összehozott gyér eredmény is elég volt ahhoz, hogy az ötödik hete legnépszerűbb filmnek számító Barbie-t – amely ugyancsak a Warner Bros. égisze alatt készült el – letaszítsa az első helyről.

Kövess Minket!



Gamer szótár