IESF WEC 2023: Szurkoljunk együtt a negyeddöntős Magyar CS:GO Válogatottnak!

IESF WEC 2023: Szurkoljunk együtt a negyeddöntős Magyar CS:GO Válogatottnak!

Egy magabiztos, ezidáig veretlen ellenféllel szemben kell bizonyítania ma a magyaroknak. Vajon összejöhet?

Idén a romániai Jászvásárban rendezik az IESF E-sport Világbajnokságot, amelyen az európai selejtezős siker után Magyarország is képviselheti magát CS:GO-ban, Tekken 7-ben és eFootballban. Az augusztus 26. és szeptember 3. közötti esemény CS:GO versenyén a tét nem kevesebb, mint 100 ezer dollár. Aaronék pedig már egészen közel kerültek ezen nyeremény oroszlánrészéhez, hiszen ma már negyeddöntőt játszanak Üzbegisztán ellen.

A Magyar E-sport Válogatott az A-csoportban kezdte menetelését szombaton. Az Argentínát, Romániát, Németországot, Mongóliát és Vietnámot is magába foglaló csoport első napján 16:13-as győzelemmel kezdtek a fiúk az argentínok ellen, majd egy 14:16-os vereséget szenvedtek el a románok ellen. Másnap a németek szintén kifogtak rajtuk (10:16), de 2-1-nél még messze volt a vége. Tudva ezt, a vietnámiak ellen domináns 16:1-et hozott a MEV CS:GO különítménye, majd a mongolok elleni bravúros 16:9-nek köszönhetően 3-2-es összesített eredménnyel, a harmadik helyen jutottak ki coolioék a csoportból.

Ezeket olvastad már?

A formátum miatt a csoportelsők (Szerbia, Svédország, Németország, Üzbegisztán) rögtön a negyeddöntőkbe ugorhattak, míg a második és a harmadik helyezettek egy körrel hamarabb, egymás ellen játszottak az életbenmaradásért. Itt Ukrajna sima 2-0-át hozott Ausztrália ellen, a románok xellow emberfeletti teljesítményével megverték a cseheket, a dánok pedig túl nagy falatnak bizonyultak az észak-macedóniai címvédő ötösnek.

Magyarország a régi jó barátnak számító Lengyelország ellen lépett a szerverre ebben a fordulóban. Itt egy hosszabbításos Inferno után egy magabiztos Nuke-kal zárták rövidre a mérkőzést, ezzel bejutva a legjobb nyolc közé. És itt tartunk most: ma a Magyar E-sport Válogatott Üzbegisztán ellen játszhat az elődöntőért. Ez biztosan kemény menet lesz, hiszen az üzbégek eddig nem veszítettek pályát Jászvásáron, pedig Ukrajna és Dánia is a csoportjukban voltak. De egy kis bíztatással bármi összejöhet!

Szóval tartsatok velünk ma délután is és szurkoljunk együtt a Magyar CS:GO Válogatott Üzbegisztán elleni mérkőzésén, amelyet élőben követhettek 17:00-tól az Esport1TV Twitch csatornáján! Ott találkozunk!

Kövess Minket!



Gamer szótár