Lehet, hogy a The Mandalorian nem sorozatként ér véget

Lehet, hogy a The Mandalorian nem sorozatként ér véget

Lassan már nem lehet már kimagyarázni a dolgokat.

Az utóbbi hetekben folyamatosan jöttek a hírek arról, hogy Hollywood színészei és írói hadat üzentek a nagy stúdióknak. A két szakszervezet sztrájkot hirdetett, mert szerintük a streaming platformok térnyerése miatt a fizetések olyan alacsony szinten vannak, hogy abból már lassan nem lehet megélni. Illetve arra is biztosítékot szeretnének, hogy az eljövendő években nem cserélik le őket egy MI-re. Amíg tart az akció, a tagok nem végzik el a munkájukat. A színészek nem jelennek meg semmilyen filmhez köthető eseményen, a forgatókönyv írók letették a tollakat és a munkálatokat az Egyesült Államokban felfüggesztették. Egyelőre a megmozdulásnak nincs eredménye, sőt a kiadók többször is jelezték, hogy a követeléseknek nincs semmilyen gazdasági alapja. Bob Iger, a Disney vezére azt mondta, hogy az egész helyzet "irreális" és egyszerűen "bomlasztó". Majd pár nappal később megemelte a saját fizetését 27 millió dollárra, évente. Pedig a cég nincs túl rózsás helyzetben. A részvényeik ára egyre lejjebb csúszik, illetve a sorozataik és filmjeik sem hozzák az elvárt eredményeket. Talán ezért is röppent fel a pletyka, hogy a Star Wars terveket újra kéne írni.

A Disney+ The Mandalorain sorozata messze a legnépszerűbb Star Wars széria az utóbbi évekből. Az eredeti tervek alapján még jönne egy negyedik évad a Mandóból, illetve az Ahsoka is folytatódna és ez a két show teremtené meg az alapot Dave Filoni filmjének, ami nagyjából 2026 környékén kerülne a mozikba. De most, hogy nincsenek színészek vagy írók, úgy tűnik ez megy a levesbe. A belső körökben ezért feljött, hogy John Favreau és csapata azon gondolkodik, hogy kedvenc fejvadászunk következő kalandját nem egy sorozatban, hanem egy filmben mesélik el. Ez a lépés akár hónapokat is jelenthetne a Disney-nek, amire most bizony nagy szükségük van.

Ezeket olvastad már?

Hogy ez most jót vagy rosszat jelent a The Mandalorian-nek, nem tudom megmondani. Szerintem már a harmadik évadot is bele lehetett volna sűríteni egy moziba, de sok rajongó szereti ezt a formátumot. Viszont, ha a következő hetekben nem lesz megegyezés, akkor lehet a fejeseknek már nem lesz választása.

Kövess Minket!



Gamer szótár