Fogadjunk, hogy ennél menőbb GTA-modot még nem láttál

Fogadjunk, hogy ennél menőbb GTA-modot még nem láttál

Amennyiben egy kis RP-élményre vágysz, de nincs kedved más játékosokkal játszani, akkor ez a mod megfelelő középút lehet.

Egy veterán modder kiadott egy különleges modot a Grand Theft Auto V-höz, amely lehetővé teszi, hogy AI segítségével az NPC-k tudnak közvetlenül beszélgetni a játékosokkal. A Sentient Streets egy új, történet alapú kiegészítő a játékhoz, amely a Bloc nevű modderhez fűződik, akinek nem ez az első ilyen munkája, korábban a Mount & Blade II: Bannerlordhoz is készített hasonlót.

A mod leírása szerint a Sentient Streets NPC-i „több mint 30 AI modellel működnek, amelyek segítségével a játékosok valós időben folytathatnak beszélgetéseket különc szektatagokkal, ravasz rendőrökkel és gyanútlan civilekkel”. A lenti videóban működés közben is láthatjuk, amikor is Bloc megmutatja, miként lehet elindítani és hogyan működik pontosan.

Ezeket olvastad már?

Kezdetben egy rendőrtisztet irányít, akinek az a feladata, hogy kiválassza a társát. Ehhez álldogál ott három jelölt, akiknek teljesen eltérő a személyisége, az egyes szituációkra is eltérően reagálnak majd, így jól meg kell fontolni, kire esik végül a választás. Ahhoz, hogy ezt el tudja dönteni, mindegyikkel kell egy kicsit velük beszélgetni. Ehhez először fel kell hívni magára a figyelmüket, ezt a T billentyű lenyomásával lehet elérni. Majd az N gomb nyomvatartásával lehet hozzájuk beszélni, ez hasonló, mint például a Phasmophobiában, vagyis a játékos a mikrofonján keresztül tud kérdéseket feltenni, amire az NPC-k aztán válaszolnak. 

A modban szereplő mesterséges intelligencia az Inworld AI segítségével készült, amely egy olyan karaktermotor, amelyet mesterséges intelligenciával vezérelt karakterek működtetésére terveztek. Az NPC-k hangját az ElevenLabs nevű szöveget beszéddé alakító szoftverrel generálták. Persze ehhez még mindig kell egy előre megírt történet és szöveg, tehát magától nem fejlődik a történet, de már így is fantasztikus ezt látni, annak ellenére is, hogy véleményem szerint a GTA már most is erős az NPC interakciók tekintetében.

Kövess Minket!



Gamer szótár