Elveszítette egyik legfontosabb fejlesztőjét a GTA 6!

Elveszítette egyik legfontosabb fejlesztőjét a GTA 6!

Egy tapasztalt szakember hagyja el a hajót, aki korábban a Rockstar több sikercímén dolgozott.

Folyamatosan várjuk a Grand Theft Auto következő részével kapcsolatos híreket, de ez alatt a pozitív megerősítéseket értjük. Azonban egyelőre az várat magára, viszont egy szomorú tényre derült fény: a Rockstar Games írásért felelős alelnöke, Michael Unsworth még a Grand Theft Auto 6 hivatalos bejelentése előtt elhagyta a stúdiót.

A Grand Theft Auto 5 megasikere ellenére – amelyet sokan minden idők egyik legjobb videójátékának tartanak – a rajongók azt várják, hogy a sorozat következő része még nagyobb és jobb lesz minden szempontból. Elképesztő elvárásokkal néz szembe a játék, amely önmaga is grandiózus célokat tűzött ki maga elé, és ehhez nem is sajnálja az anyagi ráfordítást. Azonban már közel egy évtized telt el az ötödik rész hivatalos megjelenése óta, a videójátékos közösség minden nap arra vár, hogy bemutassák a játékot és esetleg közzétegyenek egy trailert róla.

Ezeket olvastad már?

Ez tehát még a jövő zenéje, az viszont már a múlté, hogy Michael Unsworth a Rockstar Games alkalmazottja. Miután 2007-ben csatlakozott a stúdióhoz, több mint 16 évet töltött a Rockstar Gamesnél. Itt aztán kreatív vezetőként a R* legnevesebb franchise-ain dolgozott, amelyek kritikai és pénzügyi szempontból is hatalmas sikernek számítanak. Egészen konkrétan a Red Dead Redemption, a Red Dead Redemption II, a Grand Theft Auto IV és V, valamint a May Payne 3, illetve az LA Noire játékokon dolgozott. Eredetileg vezető kreatív íróként kezdte pályafutását a cégen belül, majd fokozatosan végigjárta a ranglétrát, végül 2021-ben kapta meg azt a pozíciót, amiből most távozott. Bár távozását a stúdió hivatalosan még nem erősítette meg, a LinkedIn profilján már ott szerepel a 2023-as végdátum. Vélhetően ez a GTA 6 megjelenését már nem befolyásolja, de a további tartalmak során hiányozhat a tudása és a tapasztalata.

Kövess Minket!



Gamer szótár