Qui-Gon Jinnek sem tetszik minden, ami Star Wars

Qui-Gon Jinnek sem tetszik minden, ami Star Wars

Liam Neesonnek markáns véleménye van a bővülő Star Wars franchise-ról.

Rég volt már, mikor Liam Neeson Qui-Gon Jinnként tűnt fel a Star Wars filmes univerzumában – bár az Obi-Wan szériában hologramként megmutatta azért néhány perc erejéig. A Baljós árnyakat követően már szinte csak a hangját adta a karakternek, azonban a röpke 'Csillagok háborújás karrierjét' követően is határozott véleménnyel van erről a világról, és nem igazán tetszik neki az a trend, amit lát. Szerinte ugyanis a sorozatnak mára már kultikus követői vannak, és az évek során megjelent számos film és tévésorozat összességében csak felhígítja a franchise-t.

Ezeket olvastad már?

A Conan O'Briennek nyilatkozva Neeson idén már másodszor szólalt meg a Star War kapcsán. Februárban hasonlóan vélekedett a dologról, mint most:

„Annyi spin-off van már a Star Warsból. Ez számomra felhígítja az egészet, és furcsa módon elveszi a varázslatot.”

Neeson elmondta O'Brien-nek, hogy a Star Wars miatt nyilvános helyeken, például a repülőtéren is kérnek tőle még autogramot. Fiatalok jönnek oda hozzá, de Neeson megfigyelte, hogy gyakran a nagypapa vagy az apuka az, aki igazán akarja azt az autogramot.

„Tizenegy évesekké válnak ilyenkor az idősek is.”

2022-ben a ComicBooknak egyébként arról számolt be, hogy visszatérne, mint Qui-Gon, de csak akkor, ha egy új filmet készítenének és nem pedig egy tévésorozatot. A Star Wars franchise az elmúlt években jó néhány spin-offot kapott, kijött például a Rogue One és a Solo is. Ami a tévét illeti, néhány esztendő leforgása alatt egy csomó sorozat készült el, köztük A Mandalóri, Boba Fett könyve, Obi-Wan Kenobi, Andor és az Ahsoka. Ráadásul továbbiakra is számíthatunk, többek között már biztosan megnézhetjük majd az Andor 2. évadát 2024-ben, a The Acolyte-ot és a Skelton Crew-t is. A filmek terén eközben a 2019-es Skywalker kora (The Rise of Skywalker) óta nem látott napvilágot új rész, de a hírek szerint három további filmmel számolhatunk a jövőben.

Neeson megosztott egy történetet arról, amikor először forgatott lézerkardokkal az Obi-Want alakító Ewan McGregorral a Baljós árnyak című filmben. Meglepő módon Neeson azt mondta, hogy McGregorral a együtt adták ki lézerkardok hangjait a vívás során:

„George azt mondta: 'vágjuk ki azokat a részeket fiúk, ezt később is hozzátehetjük'” - mondta nevetve Neeson.

Neesonnek az is egy kisebb fejtörést okozott, mikor az ócskavas-kereskedővel, Wattóval beszélgetett, hogy megpróbálja megmenteni Anakint. Azon gondolkodott hogyan adja elő a jelenetet egy teniszlabda által ábrázolt CGI karakterrel, amire a haj- és sminkmestere adott neki néhány tanácsot:

„Lehetnél akár egy pipázó majom is, senki nem fog rád nézni.”

Neeson legújabb projektje a Megtorlás című akciófilm, amelyben egy autó fogságába esik, és nem tud mást tenni, mint vezetni, hiszen ha kiszáll, az felrobban.


RENDELJ HATALMAS KEDVEZMÉNNYEL A DON PEPÉTŐL!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár