Felkerülése után Top 10-es sikert ért el Netflixen Dwayne Johnson elfeledett thrillere

Felkerülése után Top 10-es sikert ért el Netflixen Dwayne Johnson elfeledett thrillere

Ki gondolta volna, hogy egy tízéves film is felpöröghet még ennyire.

Egy évtizeddel a megjelenését követően vált egyik pillanatról a másikra a Netflix egyik legnépszerűbb filmjévé a Dwayne Johnson fémjelezte Csapda (Snitch). Igazi sikertörténet ez, de egyelőre csak pislogunk, mint hal a szatyorban, hogy miért lett ilyen felkapott a sztár egyik elfeledett alkotása. A film John Matthewsról (Johnson) szól, aki drogdílerként beépül egy bandába, miután a fiát letartóztatják egy illegális csomag birtoklásáért, és nem hajlandó bizonyítékot hamisítani, hogy másra kenje a felelősséget.

Ezeket olvastad már?

A Csapda 2013. február 22-én debütált a mozikban, viszont a 25 millió dolláros költségvetésből készült alkotás világszerte is csak 57,9 millió dollárt termelt, ami nem túl acélos egy ilyen színész esetében. Ellenben a Netflixen nem is oly régen elérhető filmet most nagyon felkapták, és a nyilvánosságra hozott adatok alapján (augusztus 28. és szeptember 3. közötti hetet vizsgálva) bekerült globálisan a Top 10 angol nyelvű filmje közé. Ez a 2,3 millió nézőnek köszönhető, akik összesen 4,1 millió megtekintett órával járultak hozzá a produkció sikeréhez a streamingplatformon. Olyan alkotásokkal versengett az elmúlt héten Dwayne Johnson, mint a Rachel Stone: Mindent vagy semmit (Heart of Stone) és a Ne merészelj eljönni a bár micvómra (You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah).

Több oka is lehet annak, hogy a Csapda egy évtizeddel a mozis bemutatóját követően is nagy hatást gyakorol a nézőkre. Az első és legfontosabb a Netflix-hype. Bármely, a szolgáltatás kínálatába nemrég feltöltött film azonnali nézőszám-emelkedést ért el az újdonságokat kereső előfizetők révén.

A másik érdekességet a Snitch szereplőgárdája szolgáltatja. Amellett, hogy a főszerepben Johnson látható, aki időközben még nagyobb világsztárrá vált, a filmben Susan Sarandon, Benjamin Bratt, Barry Pepper és Michael K. Williams is játszik. Ezen az A-listás szereplőgárdán felül a filmben olyan személyek is feltűnnek, akik 2013-at követően még nagyobb hírnévre tettek szert.

Közéjük tartozik Jon Bernthal is, aki a Csapda elkészítése után a Netflixes Marvel The Punisher című sorozatának címszereplőjét alakította. Aztán ott van David Harbour is, aki a Fekete özvegyen túl főszerepet kapott a Vérapóban (Violent Night) és Stranger Thingsben is. E sztárok rajongóinak eddig nem volt okuk megnézni a filmet, de miután felkerült a Netflixre, az jól látható, hogy elég gyorsan "Csapdába estek" miattuk.


RENDELJ HATALMAS KEDVEZMÉNNYEL A DON PEPÉTŐL!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár