Tarol a One Piece élőszereplős sorozat, amely végre megtörte a Netflix átkot is

Tarol a One Piece élőszereplős sorozat, amely végre megtörte a Netflix átkot is

A Netflix végre egy méltó élőszereplős szériát hozott össze.

Sokan szkeptikusan fogadták a hírt, mikor a Netflix bejelentette, hogy az egyik legkedveltebb animéből élőszereplős sorozatot készítenek. A One Piece első előzetesei sem győzték meg feltétlenül a rajongókat, hogy méltó adaptációt kapnak a kedvencükhöz, mostanra viszont kiderült, hogy a széria beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Augusztus végén ugyanis az első szezon teljes egészében elérhetővé vált a streamingplatformon és természetesen sokan rá is repültek. Ezt követően pedig a Rotten Tomatoes oldalon is megjelent egy új pontszám, miután a nézők is megtekinthették az első szezont. A fantasy-sorozat Eiichiro Oda szeretett és régóta futó mangájának adaptációja, amelyből a Toei Animation egy sikeres anime-adaptációt is készített. A One Piece Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy) és szedett-vedett kalózcsapatának történetét meséli el, akik egy titokzatos kincset keresnek, amely lehetővé tenné Luffy számára, hogy legendás kapitányként vonuljon be a történelembe.

Ezeket olvastad már?

Az már korábban kiderült, hogy a kritikusok jó véleménnyel voltak az élőszereplős sorozatról, de most a rajongók is megosztották saját gondolataikat. A több, mint 2500 felhasználó által beküldött kritikát figyelembe véve elmondható, hogy a One Piece 94%-os értékelést kapott, ami jócskán felülmúlja a kritikusok által adott 82%-ot. Ezzel pedig végre sikerült megtörni az átkot. Összehasonlítva a Netflix más anime-sorozatokon alapuló adaptációival, a 2017-es Death Note 36 és 23%-os, míg a 2021-es Cowboy Bebop 46%-os kritikai és 60%-os közönségpontszámot ért el.

A One Piece egy hihetetlenül hosszú anime, ráadásul a Netflixnek sem volt eddig igazán érzéke az adaptációkat illetően, ezért nagy volt az aggodalom a sorozattal kapcsolatban. Mivel a One Piece majdnem 2000 fejezetből áll, aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a Netflix milyen mértékben szeretné átültetni a dolgokat az élőszereplős változatba, és hogy vajon mekkora és milyen változtatásokat eszközölnek majd. Ráadásul a korábbi anime-adaptációk, többek között a Death Note és a Cowboy Bebop, sorra elbuktak ezen a téren és nem tudták megszólítani az új és a már meglévő rajongókat.

A One Piece azonban úgy tűnik, nem csak a Netflix átkát, tehát a rossz értékeléseket és fogadtatást törte meg, hanem a jövőbeni adaptációk új mércéjévé vált. A szériának az alkotó közreműködése is jót tett, hiszen Oda különösen odafigyelt a munkálatokra, és még arra is volt felhatalmazása, hogy az ő elképzeléseihez igazodó újraforgatásokat kérjen. Bár a 2. évad egyelőre még nem garantált, a szinte egyhangú dicséret azt mutatja, hogy Luffy kalandjainak folytatására van igény.

Kövess Minket!



Gamer szótár