Befutottak a Lies of P első értékelései, új klasszikus született?

Befutottak a Lies of P első értékelései, új klasszikus született?

Nem akarta újra feltalálni a zsánert, de remekül nyúltak hozzá a fejlesztők az alapokhoz.

Az idei őszi dömpingben egy kicsit kevesebb figyelmet kapott a Lies of P, amely videójáték a soulslike műfaj rajongóit szeretné leültetni a képernyők elé. Bár a hivatalos megjelenés még odébb van, a média munkatársai megkapták a tesztpéldányokat, így megszülettek az első kritikák. Az első visszajelzések elsöprő többsége a pozitív kategóriába esik, de csodát azért nem szabad várni egy olyan projekttől, ami inkább a biztonságra törekedett, mint a grandiózus újításokra.

Ezeket olvastad már?

Nagyon jó, de egy pici azért hiányzik, hogy klasszikus legyen

Metacriticen jelenleg a PS5-ös változat 82, a PC-s 81, az Xbox Series X-es 84 ponton áll, ami azért mutatja, hogy jó munkát végeztek a fejlesztők. Opencriticen hasonló számokat találtok, azaz a többség mindenképpen az ajánlott kategóriába sorolja a 2023. szeptember 9-én debütáló tripla A-s, azaz teljes áron 59,99 eurós alkotást. A tesztelők kiemelték, hogy a harcrendszer kifejezetten dinamikus és letisztult lett, emellett a felfedezés örömét sem veszi el a játékosoktól a program. A látvány lenyűgöző, a kreatív megoldások mind a világépítésben, mind a történetben megfigyelhetőek. A legtöbben a Bloodborne örökösének tartják a Lies of P-t, így ha szeretted a From Software klasszikusát, akkor mindenképpen adj egy esélyt ennek az újragondolásnak is.

A negatívumokból kevés van, de azok sem olyanok, amelyek miatt ne lenne érdemes beruházni Pinokkió gótikus kalandjára. A nehézségi faktort néha talán túlságosan is felpörgették a készítők, valamint nem minden játékmenetet érintő rendszer működése átgondolt, azonban ezek mind-mind vállalható hibáknak tekinthetőek. Egy igazi meglepetés, üde színfolt 2023-ban a Lies of P, csapj le rá minél hamarabb, mert még rengeteg ígéretes és ütős videójáték vár rád idén ősszel.

Kövess Minket!



Gamer szótár