A Star Wars után senki nem akart Natalie Portmannel dolgozni, majd jött a megmentője

A Star Wars után senki nem akart Natalie Portmannel dolgozni, majd jött a megmentője

Elég erős véleménnyel voltak a színésznőről, amire aztán több ízben is rácáfolt.

A Star Wars filmes univerzumának a részese lenni még mindig sokak álma. Míg sok színész folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy részese lehessen ennek a különleges világnak, Natalie Portmannek már nagyon fiatalon megadatott ez az esély és főszerepet (ő játszotta Padmé Amidala királynőt) kapott benne. De a franchise, amely potenciálisan lendületet adhatott volna a karrierjének, majdnem derékba törte inkább.

Ezeket olvastad már?

A Star Wars után nem igazán akart senki vele dolgozni, szóval nagyon nehéz volt szerepet kapnia bármilyen filmben is. Szerencsére a kapcsolatai segítettek Portmannek kilábalni ebből a nehéz időszakból, és leszerződött egy projektre, amely később sikeresnek bizonyult, a többi pedig már történelem.

De mi történt valójában?

Natalie Portman ma már Oscar-díjas színésznő, de karrierjének kezdete egy pokoljárás volt számára a Star Warst követően. A Star Wars-rajongók bizonyára tudják, hogy Amidala milyen fontos szerepet tölt be a Skywalker családfában. Az ő és Anakin Skywalker kapcsolata nagyon fontos a történet szempontjából, hiszen ez képezi az alapját mindannak, ami a sztori további részében megvalósul, kezdve attól, hogy Anakinból Darth Vader lesz, és a Birodalom átveszi a hatalmat, egészen a Lázadók Szövetségének megalakulásáig, illetve az olyan követendő példák megjelenéséig, mint Leia hercegnő és Luke Skywalker.

Így elmondható, hogy Portman karakterének döntő szerepe volt az egész Star Wars-saga alakításában, de ez mégsem hozta meg az áttörést neki Hollywoodban, sőt. A színésznő egy interjú során a következőket mondta:

„A Star Wars a Seagull idején jött ki, és mindenki azt gondolta, hogy szörnyű színésznő vagyok. Az évtized legnagyobb bevételt hozó filmjében játszottam, és egyetlen rendező sem akart velem dolgozni.”

Ez a probléma azonban végül megoldódott, amikor Portman a legendás filmrendező Mike Nichols segítségét kérte.

„Üzent Anthony Minghellának, és azt mondta: 'Tedd be őt a Hideghegybe (Cold Mountain), kezeskedem érte'. Aztán Anthony Tom Tykwerhez irányított, majd eljutottam Wachowskiékhoz.

Mike megmentett engem. Írt egy levelet, hogy menedékjogot kaphassak az Egyesült Államokban. Ezt 50 emberért tette, és ettől egyikünk sem érzi magát kevésbé különlegesnek.”

Azóta 3 Oscar-díjra jelölték, és elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a Fekete hattyúért (2011).

Kövess Minket!



Gamer szótár