Chris Evans szerint az MCU-filmek a színészek mellékesek

Chris Evans szerint az MCU-filmek a színészek mellékesek

Chris Evans úgy tűnik elköszönt Amerika Kapitánytól, de most arról is beszélt egy interjúban, hogy miként alakult számára az elmúlt egy évtized és mire számíthatunk tőle a jövőben.

Akárcsak Robert Downey Jr., Chris Evans is gyakorlatilag eggyé vált a saját Marveles karakterével, Amerika Kapitánnyal – a folytatásban korábbi kollégája veszi át tőle a stafétát. Sokan azonban nem tudják, hogy kezdetben vonakodott elvállalni a szerepet. Ez például annak is köszönhető, hogy nagyjából egyetért Quentin Tarantino tavalyi megjegyzésével, miszerint a Marvel karakterek ezeknek a filmeknek az igazi sztárjai, nem pedig az őket alakító színészek.

„Ez volt a szépsége a Marvel-filmek forgatásának. Soha nem kellett a középpontban lenned. Néha még a saját filmjeidben sem. Quentin Tarantino mondta ezt nemrég, és én azt gondoltam igaza van. A karakter a sztár. Te ott vagy, de nem érzed ennek a terhét.”

Ezeket olvastad már?

Azt is elárulta, hogy kezdetben nem igazán volt ínyére ez a szerep:

„Kezdetben nagyon féltem igent mondani a felkérésre. Emlékszem, hogy a húszas éveim végén valóban megváltozott bennem jó néhány dolog. Másként éreztem magam a forgatásokon és a filmek reklámozásánál: egy kicsit több szorongtam, meg több volt bennem a bizonytalanság. A végén mindig megkérdőjeleztem magam, hogy vajon ezt kellene-e csinálnom?”

Evans elhagyta Los Angelest, amikor befejezte a 2019-es Bosszúállók: Végjátékot. Ez volt a hét közül a hetedik alkotás, amelyben a szerződésben foglaltak szerint Amerika Kapitányt kellett alakítania. Persze nem zárta ki, hogy a jövőben visszatér majd az MCU-ba, de valószínűleg erre nem mostanában kerül majd sor.

„Soha nem mondom, hogy soha... de csak azért, mert ez egy csodálatos élmény volt. Ez olyasmi, amire nagyon büszke vagyok. És ahogy mondtam, néha el sem hiszem, hogy egyáltalán megtörtént. Nem akarnám, hogy a jövőben azért szerepeljek benne, mert jó pénzt fizetnek érte vagy egy olyan filmben tűnjek fel, amely nem is kapcsolódik az eredeti sztorihoz. Szóval, nem mostanában történik ez meg.”

A másik érdekesség a mondandójában, hogy valószínűleg redukálni akarja a színészkedést majd a következő években. Mark Wahlberghez hasonlóan ő is kevesebb filmben akar szerepet vállalni, és ez többek között párjának is köszönhető, hiszen nem rég vette el Alba Baptistát, akit nagyon imád, illetve sok más dolog is érdekli még az életben.

„Egész évben nem dolgoztam, és nem is tervezem, és ez így nagyon jó volt. A barátnőm mellett, akivel már egy ideje együtt vagyok, amikor elkezdtünk randizni, úgy voltam vele, hogy igen évente egy filmet megcsinálok. Most már igyekszem még kevesebbet dolgozni.

Nézd, nem értem el a csúcsra ezen a téren. Nincsenek Oscarjaim, és nem nem tartozom a legnagyobb nevek közé, semmilyen módon. De ugyanakkor nagyon elégedettnek érzem magam. Egyébként meg szeretem az autonóm dolgokat. Jó lenne csak úgy elszívni egy jointot, zenét hallgatni, és fazekasmesterséggel foglalkozni. Érted, mire gondolok? Például, amit Seth Rogen csinál. Jót tesz neki. Csak menj le a műhelyedbe és csinálj valamit. Ez mennyire kielégítő, egyszerű és milyen hétköznapi. Imádok színészkedni, de egyedül nem lehet. Olyan szakmát választottam, amely nemcsak sok különböző művészt igényel, hanem közönséget is.”

Kövess Minket!



Gamer szótár