Már a költségvetés bukásra ítélheti az MCU egyik legdrágább új filmjét, a Marveleket

Már a költségvetés bukásra ítélheti az MCU egyik legdrágább új filmjét, a Marveleket

Végre nyilvánosságra hozták a Marvelek hivatalos költségvetését, és kiderült, hogy az MCU történetének egyik legdrágább filmjéről van szó.

A Marvelek (The Marvels) november 10-én debütál a mozikban, és azért valljuk be, nem feltétlenül ezt a produkciót várja mindenki, hiszen nem igazán sikerült eddig az ötödik fázissal elkápráztatni a rajongókat. Mindenesetre Nia DaCosta rendező nemrég azt ígérte, hogy a film egy igazán 'őrült és buta' alkotás, ráadásul olyan elemeket is tartalmaz majd, amelyeket a rajongók még eddig nem láttak. Ahogy közeledik a film megjelenése, a marketing és a sajtókörút még erősebbé válik, hogy minél több embert ültessenek fel a hype-vonatra. A jelenleg is zajló SAG-AFTRA sztrájk miatt azonban a produkció sztárjai, mint Brie Larson, Iman Vellani és Teyonah Parris nem tudják majd népszerűsíteni a filmet.

Ezeket olvastad már?

A Forbes szerint a projekt hivatalos költségvetése több, mint 274,8 millió dollárra rúg, ami az egyik legdrágábbnak számít az MCU-n belül is. Ez kissé meglepő, tekintve, hogy a film játékideje a pletykák szerint nagyjából 100 perc körül alakul (ezt azonban egyelőre nem erősítették meg), és ezért szinte valószínűsíthető, hogy a magas költségek a kiterjedt CGI-nak köszönhető.

A Forbes azonban arról is beszámolt, hogy elvileg a Disney 55 millió dolláros támogatást kapott az Egyesült Királyság kormányától a film készítéséhez, így a Marvelekre elköltött teljes összeg körülbelül 220 millió dollárból kijött. A többihez képest ez a 274,8 millió dollár a Marveleket a negyedik legdrágább filmmé teszi az egész MCU-ban.

Itt a teljes lista a 200 millió dollárnál nagyobb költségvetésű MCU-filmekről a The Numbers szerint:

  1. Bosszúállók: Végjáték – 400 millió dollár
  2. Bosszúállók: Ultron kora – 365 millió dollár
  3. Bosszúállók: Végtelen háború – 300 millió dollár
  4. Marvelek – 274,8 millió dollár
  5. Thor: Szerelem és mennydörgés, A galaxis őrzői Vol. 3 és Amerika kapitány: Polgárháború – 250 millió dollár
  6. Bosszúállók – 225 millió dollár

A Marveleknek a rendkívüli költségvetése miatt meglehetősen nehéz pénzügyi sikert elérnie, és akkor még finoman fogalmaztunk. Ahhoz, hogy egyáltalán ez a projekt nullszaldós legyen, 450 millió dollárnál is többet kellene gyűjtenie világszinten, mivel a mozik részesedést kapnak a bevételből. Mindezek mellett ahhoz, hogy a Disney fejesei is elégedetten dőlhessenek hátra, a filmnek legalább 600 millió dollárt kéne összekalapoznia. Eközben az ötödik fázisban a Hangya és a Darázs: Kvantumánia csak 463 millióra volt jó, miközben A galaxis őrzői vol. 3 845 millió dollárnál állt meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár